Laatste nieuws

Het feest is weer begonnen, mooie vroege lossing. Vreemde vlucht!

  • 11-4-2015

Het is weer zo ver. De duivenvluchten gaan van start en gelijk is het al problematisch om te kunnen lossen. De LC staat al weer voor een mooie taak vandaag.

Helaas nog geen informatie kunnen bespeuren over hoe de zaken er onderweg voorstaan. We zullen vooralsnog geduld moeten hebben.

Hier in Donkerbroek, rond de klok van 7.45 uur een waterig zonnetje met een matig zicht.

Ze hebben er geen lange puzzel van gemaakt. Lossing om 8.00 uur bij een matige zuid westen wind. Dat zal een snel vluchtje worden dus. Verwachte aankomsttijd tussen 9.45 uur en 10.00 uur. De verwachting stel ik bij, heb nog geen meldingen gezien maar dat kan niet lang meer duren volgens mij. Nu ik een half uurtje buiten geweest ben lijkt het mij dat de snelheid aanzienlijk zal zijn (helaas...). Verwacht ze nu tussen 9.35 uur en 9.45 uur.

Hoog vanuit het noorden komen vier duiven in zicht. Na enkele rondjes uiteindelijk op de antenne en geklokt om 9.35 uur, snelheid 1.762,4 mpm. De eerste duif was één van onze oudste duivinnen namelijk de NL11-820 dochter Ecoboost.

Het vervolg was absoluut niet goed, uitermate traag met soms tussenpozen van meer dan 5 minuten is niet goed. Nu om 11.15 uur nog 19 stuks achterwege en dat is veel te veel natuurlijk.

De overwinning gaat naar onze erevoorzitter W. Dijkstra, gefeliciteerd Willem! Voor ons een mooie tweede stek en daar zijn we overigens wel heel blij mee.

Update 14.00 uur: Hier nog zes vacaturs. Dat is natuurlijk voor zo'n kort vluchtje te veel. Kom er redelijk mee weg hier in de club maar ben van mening dat het toch echt te veel is. Hopelijk krijgen we nog een paar droge uurtjes zodat er nog een paar nakomen.

Update 14.30 uur: De laatste duivin is terug, nu nog vijf jaarling doffers te gaan. Begint inmiddels droog te worden dus hopelijk weten ze hun thuishonk nog te bereiken.

Update 18.00 uur: Nog twee strijders te gaan.Wat dat betreft valt het mee ook al hebben de laatsten vandaag hun eerste fondvlucht gehad qua te vliegen kilometers denk ik.

Tegen 710 duiven begonnen we met 2,3,4,5 dat was niet verkeert, het vervolg was echter 41,42,43,47 enz. waarbij we totaal 13 van de 54 in de uitslag hadden 1 op 4 gerekend en dat is zwaar tegenvallend.

Uitslag rayon Frisia Oost
Uitslag samenspel E1
Uitslag District 3


Kortom tevreden? Zie één van de nieuwsberichten van enkele dagen geleden. Toen gaven we aan dat we graag een paar duiven mooi op tijd wilden en dat is gelukt. We hoopten niet meer dan maximaal 2 te verspelen daar staan we nu ook op en we hoopten tussen de 40 en 50 procent prijs te vliegen. Dat laatste is dus niet gelukt, kortom we kunnen weer poetsen komende week en weten waar we het voor moeten doen.

Terug