Laatste nieuws

Bij twijfel niet (of nooit) inkorven

  • 3-4-2015

We hebben het er heel vaak over. Korven we wel in of korven we niet in. En eigenlijk weten we het wel als we er zo over denken. Niet inkorven dus.

Zo ook nu, we hebben vanavond geen duiven ingekorfd voor de trainingsvlucht vanaf Deventer. Het heeft een paar redenen. Ten eerste vinden we het te koud, ten tweede we hebben ze vanmorgen pas voor de eerste keer weg gehad voor een oefenvluchtje en ten derde, ik schreef het reeds veel vaker, we hebben zo weinig (of eigenlijk niets) met een oefenvlucht. Zo vaak de gedachte en de ervaring gehad dat het op een teleurstelling uitdraait en dat voor een vluchtje die helemaal nergens om gaat. Als we dan toch duiven moeten verspelen dan maar op een puntenvlucht maar niet op een oefenvlucht. Daar komt bij dat we niet graag vanaf week één willen "knallen". De uitdaging voor ons is om het zo rustig mogelijk op te bouwen. Of het allemaal lukt, we weten het niet.

De komende dagen zullen we proberen ze nog een aantal keren weg te brengen en dan mogen ze het volgende week proberen voor het eggie!

Helaas ook in de club weinig animo. Twee leden wilden wel inkorven alle overige niet. Nog wel in dubio gestaan om de vrachtauto te laten komen maar eigenlijk is zoiets niet te verkopen richting afdeling en vervoerder. Hopelijk korven degene die wel wensten deel te nemen in bij één van de zuster verenigingen.

Zoals het nu lijkt kan het een mooi vluchtje worden. Een enkeling zal wel achter blijven maar ik neem aan dat degene die meedoet dit "risico" wenst te nemen.

Terug