Laatste nieuws

Duiven onderweg vanaf Zutphen

  • 1-4-2015

Vanmorgen met de nieuwe aanhangwagen vol vliegduiven richting Zutphen gereden voor een trainingsvlucht. Het is nog geen ideaal weer maar tussen de (sneeuw) buien door moet het kunnen lukken.

Rond 10.00 uur de duiven per mand van 8 stuks om de 10 minuten gelost.

De eerste duif meldde zich rond 11.25 uur waarna de rest gestaag volgde. Met name de jaarlingen kwamen bijzonder snel waarbij het opviel dat bij de eerste 20 duiven maar liefst 9 taartjongen zaten. Dit betekent dus dat alle taartjongen reeds thuis zijn.

Ach het was een droom op klaarlichte dag en ook nog eens 1 april....

We hadden graag gewild maar in alle eerlijkheid we zijn nog niet op pad geweest met de duiven. En als het weer niet anders wordt zullen we dat ook zeker niet doen! Het moet allemaal een klein beetje aangenamer aanvoelen. Het hoeft beslist geen 15 of 20 graden te zijn maar je moet niet uit je "broek" waaien door de storm en een muts op moeten hebben omdat anders de oren er bijna af vriezen bij wijze van spreken.

Duiven kunnen er zeker tegen maar er hoeft maar en kleinigheidje te gebeuren en toppresteren op de latere vluchten is verleden tijd, dit vooral bij de doffers (duivinnen lijken er minder gevoelig voor). Hoe kan het toch hoor ik velen dan zeggen, ze willen voor geen meter meer. Alles heeft een voorgeschiedenis en zo ook dit.

Vrijdagmiddag zullen we bekijken of er nog enkele duiven gespeeld gaan worden op de eerste trainingsvlucht van de afdeling. De doffers lijkt vrijwel uitgesloten, mogelijk dat de duivinnen of enkele daarvan een ritje mogen maken.

Alleen kalmte kan u redden.

 

Terug