Laatste nieuws

Met een mand vol duiven naar de duivendokter

  • 19-3-2015

Gisteravond weer het tradionele ritje richting duivenarts Fernand Mariën gehad. Met een mand vol duiven, en een mestmonster op visite geweest bij hem.

Na controle bleek alles 100 punten te zijn, doe zo door waren de wijze woorden van deze wel zeer kundige man. (niks zeggen als hij de duiven in de hand neemt en bij de tiende duif aangeven dat dit wel een heel fijne is. Laat dit nu niet de beste van het stel zijn die ik bij mij had...............tja.....)

Kortom we kregen een bevestiging van hetgeen we ook verwachten. Het zou ons bijzonder vreemd overgekomen zijn als er wel iets aan haperde namelijk. Maar goed je weet het natuurlijk nooit, we kunnen er niet in kijken. Wat we wel kunnen bekijken is dat ze er bijzonder strak op staan, dat ze al goed trainen, dat de mest goed is, dat de eetlust goed is, dat ze levendig en tierig zijn kortom de uiterlijke kenmerken zijn gewoon goed.

Voor ons nu het signaal om langzaam naar de eerste vlucht toe te werken. Nog een dag of vijf en ze zullen op weduwschap gezet worden zodat er ook wat orde en rust komt op de hokken.

Terug