Laatste nieuws

Dat gaat al stevig te keer

  • 15-3-2015

Vandaag eens goed gekeken naar het vliegen van de duiven. Nou dat liegt er niet om, tjonge wat een snelheid wordt er al gemaakt door de beestjes.

Hoeft voor ons helemaal niet maar ja ze doen het zelf nou! Zal wel een teken zijn dat ze goed zijn denk ik. Overigens zijn we afgelopen week één jonde doffer verspeeld. Ik verdenk de roofvogel ook al hebben we die niet ontdekt.

Het hok voor de jonge duiven is inmiddels klaar, er dienen nog drie loketkasten te komen die Marco Zandvoort voor ons in elkaar zal zetten. Niet dat we dat zelf niet kunnen doen, maar het scheelt weer een paar dagen timmerwerk. Daar komt bij dat Marco een fijne prijs berekent en daar kan je ze zelf bijna niet voor maken.

Eind van de week zullen de eerste jongen gespeend kunnen worden denk ik. Zoals ik het nu kan zien komen de jongen goed op. Tot nog toe geen uitval, maar dat kan straks als we ze door de hand krijgen natuurlijk wel anders zijn.

Afgelopen zaterdag alle vliegduiven met het kwastje geënt tegen pokken. Een pokkenwerkje zullen we maar zeggen ook al was het snel gefixt dit jaar.

Terug