Laatste nieuws

Duiven nu iedere dag naar buiten

  • 11-3-2015

Na een week heel rustig aan beginnen en (nog) niet eens iedere dag los te zijn geweest, komen inmiddels de vliegduiven iedere dag buiten voor hun training. De eerste week lieten we de hele koppel, alle twee de afdelingen zowel doffers als duivinnen, gelijktijdig vliegen. Gevolg is dan wel dat ze in het begin nog niet zo eenvoudig het juist hok vinden bij binnenkomst.

Inmiddels worden de afdeling achter elkaar buiten gelaten. Dit zorgt voor een stuk eenvoudiger binnenlopen en zorgt er tevens voor dat ze weten waar ze in moeten. Het bevorderd de rust en is voor de baasjes ook wel zo handig, want er hoeft niet meer op toegekeken te worden of ze uiteindelijk wel in het goede hok zitten.

Het is na een kleine twee weken al zichtbaar dat ze de draad goed oppakken. Ongelooflijk eigenlijk zo snel als dat gaat. Uiteraard laten we ze nog niet het volle uur vliegen, Een dik half uur tot een kleine drie kwartier is waar ze het deze week mee moeten doen.

Overigens willen en hoeven we de eerste weken niet gelijk uit de startblokken te schieten. We proberen enigszins "voorzichtig" te starten. Of dat ook daadwerkelijk gaat lukken zullen we zien. Misschien is het juist wel top of andersom misschien is het juist wel helemaal niet top. Wat we graag willen is er mooi tussen in!

Zoals in het logboek al aangegeven de jonge duiven groeien voorspoedig op. Gezondheid, weersomstandigheden, maar zeker ook de nieuwe voeding zullen hier debet aan zijn. We waren reeds door de "deskundigen" gewaarschuwd voor het positieve uitwerking van het Matador Kweekvoer. En inderdaad het mag gezegd, ze gedijen er meer dan uitstekend op. Prima mest en wat ook wel weer super is, er wordt met geen korrel voer omgespeeld door de ouders. Voorheen wilde het nog wel eens gebeuren dat de oude duiven mais dan wel peulen lieten liggen of zelfs uit de voerbak slingerden.

Terug