Laatste nieuws

Een prachtig duiven weekend met een droevig slot

  • 8-3-2015

Het is een bijzonder fijn duivenweekend geweest. Vrijdagmiddag de duiven voor de vierde keer buiten gehad en dat ging goed. De laatste paar taartjongen nog wel via het "verkeerde" hok naar binnen gelaten maar ze hebben al lekker gevlogen.

Op zaterdagmorgen vroeg met zijn drieën op stap richting Houten. Daar om 9.10 uur aangekomen en de auto al bijna niet meer kunnen parkeren. Tjonge wat een ongelooflijke drukte, hoe zo duivensport op zijn retour? Duivensport leeft! Een prachtige beurs met veel nieuwe standhouders, erg veel publiek en wat opviel zeer goed gemutste standhouders die ook nog eens gul waren in de vorm van kortingen en dat soort zaken.

Zaterdagmiddag redelijk vroeg weer terug omdat we uiteraard met het mooie lenteweer wederom de duiven wilden laten trainen. Dit ging ook nu goed waarbij er nog één via het verkeerde hok binnen is gelaten. Normaal gesproken zouden we zeggen laat maar een nachtje buiten zitten maar dat leek ons geen goed idee. De nachten zijn bijzonder fris, de roofvogel ligt op de loer en jongen in de schaal dus dat willen we nu nog niet. Daar komt bij het is natuurlijk prima te begrijpen dat een zomer jong van vorig jaar na vier keer loslaten nog niet goed weet waar hij of zij moet zijn.

Zaterdagmiddag tevens gestart met het schoonmaken van de jonge duivenhokken. Tevens is er nog timmerwerk verricht aan het nieuwe hok. Dit heeft op zondag nog een vervolg gekregen.

Zondagmorgen om 9.30 uur de koppel wederom naar buiten gehad. Na drie kwartier vliegen naar binnen geroepen en uiteindelijk is de koppel via het goede hok naar binnen gekomen. Op één na.........Maxima, goed voor een eerste en enkele kopprijzen, was niet present. Ik had het 's morgens reeds gezien dat ze op het huis lag (niet op de poten staan dus). 's Avonds tijdens het appèl miste Maxima inderdaad. Bleek ze voor het huis in de tuin te liggen, dood en verstijfd door de kou. Geen spoor van verwonding of gemis aan veren. De roofvogel heeft hier niets mee te maken gehad maar zeer waarschijnlijk en hartstilstand. Erg jammer maar het is niet anders, vandaar dus een prachtig weekend afgesloten met een droevig slot.

Terug