Laatste nieuws

Wat zijn de plannen voor 2015?

  • 18-2-2015

Een enkele keer krijg ik een mailtje waarbij mij de vraag gesteld wordt wat de doelen voor 2015 zijn. Tja, en in alle eerlijkheid, daar hebben we het nog niet eens over gehad met zijn drieën. Er waren per slot van rekening ook wel belangrijker zaken aan de orde dan ons druk te maken over de duivensport.

Maar natuurlijk gaan we proberen er weer een mooi jaar van te maken. Het verenigingsspel staat altijd hoog in het vaandel bij ons. Immers als je in de club al niet eens een eerste kan spelen dan zal dat zeker ook niet het geval zijn in het samenspel of in de gehele afdeling. Daar hoeven we met zijn allen toch zeker geen hogere wiskunde voor gestudeerd te hebben lijkt mij.

Het belangrijkste is in ieder geval wel dat we er veel lol en plezier aan gaan beleven, genieten van de aankomsten bijvoorbeeld. Het levert soms kippenvel momenten op en het is toch iedere keer iets bijzonders. En of het nu een vluchtje van 100 of van 600 kilometer is het maakt nauwelijks verschil. Telkens blijft het een fascinerend gezicht om een duif als een steen uit de lucht te zien vallen om vervolgens het bevrijdende piepje van het electronisch constateer systeem te horen.

Hopelijk kunnen we vervolgens enkele mooie eerste prijzen op onze naam zetten. Als daar dan ook nog eens een paar samenspel overwinningen bij zitten en wie weet een afdelingsoverwinning dan zullen we zeker niet klagen. Teletekst is mooi maar voor ons zeker geen doel. Het is pure bonus waarvan we hopen dat we er ook dit jaar weer deel van uit mogen maken. Waarom geen doel op zich? Puur vanwege de enorme windgevoeligheid. Windgevoeligheid die er altijd is (iedere week weer) maar die je wel precies op het juiste moment goed moet hebben als zich een Teletekst vlucht aandient. En de windrichting hebben we zeker niet in de hand! Stel dat je telkens het "ongeluk" hebt totaal verkeerde wind te hebben dan zou het kunnen dat je op geen enkele teletekst vlucht (het zijn er maar een paar immers) aan de bak komt. Dit zou onnodige teleurstelling kunnen opleveren en dat willen we zeker niet. En helaas, dit heeft verrekt weinig met kwaliteit te maken zo hebben we inmiddels al enkele jaren mogen ervaren.

Daarnaast hopen we over het hele jaar een mooie concurrentie te mogen ervaren. Niets mooier dan met een aantal mensen te moeten strijden om de kopprijzen. En met concurrentie bedoelen we concurrentie op onze specialiteit namelijk het generale spel.

Wat we ook verder proberen te perfectioneren en uit te bouwen is zo weinig mogelijk medicijngebruik of liever helemaal niet. We zullen hier intensief aandacht aan blijven besteden. Hiermee beslist niet zeggend dat we dit jaar helemaal geen medicijnen gaan gebruiken. Als het moet dan moet het zo simpel is het ook wel weer.

Tot slot, een doel blijft immer en altijd het kweken van een goede duif of als het zou mogen een paar meer. Geen kleinigheid maar altijd iets moois om naar uit te zien. Wie weet zit er straks tussen die 100 jongen een hele goede en daar kweken we per slot van rekening wel voor.

Laten we in ieder geval hopen dat we met zijn allen een mooi seizoen tegemoet gaan. De prijzen een beetje proberen te verdelen zou het allermooiste zijn maar dat zal ook dit jaar wel weer een hele opgave worden. De verschillen lijken immers steeds groter te worden. Eigenlijk een ontwikkeling die erg jammer is maar bijna onomkeer lijkt te zijn. Te veel liefhebbers denken nog steeds dat met beperkte inspanning grootse prestaties geleverd kunnen worden. We denken te mogen zeggen dat dat toch "ietsje" anders ligt........

Terug