Laatste nieuws

Eieren overgelegd van kwekers naar de vliegers

  • 13-2-2015

Vandaag de nodige koppels overgelegd van de kwekers naar de vliegers. Totaal zo'n 15 koppels welke verhuisd zijn van het kweekhok naar het vlieghok. Tevens zijn de vrijgekomen eireren van de vliegers richting Noord Holland gegaan.

Eieren vervoerd in een groot wasblik met een dikke laat snoepzaad op de bodem zodat ze "stevig" blijven liggen. Voor het overige geen enkel probleem. Warm houden hoeft echt niet, wat dat betreft hebben we al het nodige meegemaakt als het om eieren transport gaat.

Zo hebben we in het verleden al eens een twintig tal eieren uit het Zuid Hollandse gehaald en ook die zijn destijds allemaal keurig uitgekomen. Het enige waar op gelet dient te worden is dat ze niet breken en zelfs dat valt reuze mee als ze een dag of vijf oud zijn.

Over de bevruchting van de eieren zijn we overigens uitermate tevreden. Een handvol koppels hadden hun eitjes niet bevrucht. Op een totaal aantal van rond de 70 koppels (inclusief voedsters) is dat toch een te verwaarlozen aantal. Wat dat betreft staat het er nu 100 punten beter voor dan vorig jaar om deze tijd.

Terug