Laatste nieuws

Duiven gekoppeld

  • 25-1-2015

Het is altijd een heel gedoe maar ook bij ons zitten de duiven inmiddels gekoppeld. De koppeling gaat gewoonte getrouw bij ons altijd vooraf door een grondige schoonmaak van de hokken. Altijd een hele klus om al dat stof te verwijderen en de wanden schoon te maken. Maar het resultaat mag er natuurlijk altijd wel zijn.

Vervolgens is het dan tijd voor het koppelen. Zowel de vliegers als de kwekers worden bij ons altijd gelijktijdig gekoppeld. Betekent veel geregel om alle duiven fatsoenlijk op de bakken te krijgen. We proberen dit te realiseren door de koppels zoveel als mogelijk om beurten los te laten.

Gaandeweg de dag nog wel enkele koppels omgekoppeld omdat ze elkaar toch niet zo lief vonden. Een andere duivin doet dan vaak wonderen. Daar komt bij dat de kans op betere jongen uit koppels die elkaar vanaf begin aardig vinden groter lijkt dan indien dat niet het geval is.

Morgen zullen de koppels ook nog om beurten de vrijheid in het hok krijgen en als het een beetje lukken wil dan zal het dinsdag toch voor 90% klaar zijn.

Laten we hopen dat ze vervolgens een beetje vlot op eieren willen komen zodat het kweekseizoen kan beginnen.

Terug