Laatste nieuws

Al weer een nieuw jaar voor de boeg

  • 6-1-2015

De weken schieten voorbij! Zo ben je blij als de laatste vluchten achter de rug zijn en zo sta je al weer voor de feestdagen en net zo makkelijk is de eerste week van het nieuwe jaar al weer bijna voorbij! De tijd lijkt te vliegen. De één zegt het is een goed teken de ander zegt het gaat mij allemaal veel te snel. Ieder zijn beleving en het zal ook wel te maken hebben met de "drukte" die we ons vaak zelf allemaal op de hals halen.

Zo aan het begin van een nieuw jaar is het altijd tijd om plannen en doelstellingen voor het nieuwe jaar te maken. Bij ons staat dat fenomeen op dit moment even op een laag pitje. Droeve omstandigheden maken dat we met onze gedachten even niet zo veel en vaak bij de duiven zijn. Ook al zorgt de dagelijkse verzorging gelukkig wel voor een beetje afleiding op zijn tijd.

Kortom plannen zijn er natuurlijk altijd wel maar om ze nu even duidelijk weg te schrijven gaat even niet lukken. Wat binnenkort ongetwijfeld gaat gebeuren is het koppelen van de duiven. Zeer waarschijnlijk ergens eind januari maar een weekje later of misschien eerder zou ook nog kunnen. Een voorstander van vroeg koppelen zijn we zeker niet dus veel eerder gaat het dan ook niet worden.

Wat opvalt is dat de duiven er bijzonder strak op staan, voor wat het waard is! Vorig jaar deze tijd was het niet anders en een week of drie later zaten we in de paratyphus shit! Dit ondanks een langdurige kuur en enting in november/december. Het heeft ons in ieder geval geleerd dat we met andere middelen dienen te kuren dan de gebruikelijke zoals we die van onze duivendokters in het land altijd kregen. En het heeft ons ook heel duidelijk geleerd dat enten tegen paratyphus weggegooid geld is. Goed voor de dierenarts wellicht maar het voegt voor ons dus niets toe zo heeft gebleken bij ons. Immers onze duiven waren volledig immuun voor trimsulfa (onderzoek heeft dit uitgewezen) en de enting die ze rond sinterklaar 2013 hebben gehad heeft niets extra's toegevoegd want anders hadden ze toch niet in grote getale ziek mogen worden eind januari (7 weken na enting).

Gisteren de jaarlijkse contributie weer mogen betalen en de ringen opgehaald. Weer een mooi klusje om die verhipte zakjes met ringen op volgorde te zoeken en aan een koort te rijgen. Tevens mogen we weer alle eigendomsbewijzen van elkaar scheuren. Ach ja een bezuinigingsmaatregel waarvan nooit gevraagd is of we daar op zaten te wachten. Overigens een aanrader om toch even te controleren of alle eigendomsbewijzen aanwezig zijn, het wil nog wel eens fout gaan namelijk.

Tot slot, de late jongen welke eind vorig jaar verkocht zijn, zijn inmiddels allemaal afgeleverd. Een derde is hier in Donkerbroek opgehaald en de resterende duiven zijn met Duivendirect naar GPS in Elshout gegaan om vandaar uit verder de wereld over te gaan. Hopelijk is men tevreden over de duiven. Ik vond ze goed, mogelijk iets te zwaar maar zeker strak in het pak en allemaal een vitale gezonde uitstraling.

 

Terug