Laatste nieuws

Middagje Eijerkamp

  • 3-11-2014

Vanmiddag maar weer eens het ritje gemaakt naar het Gelderse Brummen. Het domein van de familie Eijerkamp zoals u ongetwijfeld weet. Het is voor de zoveelste keer dat ik de kilometers al zittend achter het stuur van mijn auto onder mij door laat gaan. En al denkend aan al die voorgaande keren kom ik telkens weer tot de conclusie dat ik er nog nooit teleurgesteld weg ben gekomen.

En dat is toch wel heel bijzonde eigenlijk. Of huiswaarts met geweldig fijne duiven, of huiswaarts met een paar tips waarmee je verder kunt of huiswaarts met een schat aan duivenkennis extra enz. enz.

Vanmiddag huiswaarts gekeerd met vier duiven. Als eerste diende zich voor de zoon Nieuwe Olympiade keer Kim een nieuwe eigenaar aan. Iemand uit Taiwan wilde graag deze doffer laten verhuizen naar het verre Oosten. En dan kan en mag je eigenlijk niet anders doen dan daar aan mee werken en dat natuurlijk voor 100 procent in goed overleg.

Betekende voor ons een andere zoon uit de Nieuwe Olympiade, dit keer met als moeder Leanne. Leanne komt uit twee rechtstreekse Heremans duiven te weten  Heracles x Hera. Pracht koppeling derhalve. Leanne heeft reeds aangetoond uit het goede hout gesneden te zijn. Ze was o.a. resereve Olympiade duif in Nitra in de categorie H. En ook voor dit jong uit de Nieuwe Olympiade geldt, evenals de vorige trouwens, wat een topduif in de hand. Een dikke 9,5 tot 10 zou ik zeggen. Nu maar hopen dat er goede kweekresultaten mee behaald mogen worden.

Als tweede was daar de dochter Rossi welke we twee weken geleden kochten op Pipa. Ook deze dame kan de toets der kritiek meer dan doorstaan. Wat een fijne jonge duivin. Vader is Rossi en de moeder is New Olympic Leo welke weer uit de Nieuwe Olympiade x Grootmoeder Nieuwe Olympiade komt. New Olympic Leo was het cadeau dat Evert Jan kreeg op zijn verjaardag van Leo Heremans een paar jaar geleden. New Olympic Leo is reeds moeder van de 1e asduif regio 4 natour 2014.

Vervolgens was daar het late jong uit Heracles x zuster Nieuwe Olympiade. Hierbij was het vooral te doen om Heracles. Toch een doffer welke al bijzondere kweekresultaten heeft laten zien. Heracles gaf al enkele winnaars in groot verband en dat zelfs in meerdere generaties. Overigens de moeder van dit jong, zuster Nieuwe Olympiade dus, vanmiddag ook nog even in de handen mogen nemen. Tja ook hier weer veel lof, ik blijf het nagenoeg perfecte duiven vinden.

Tot slot, een rode! Uit Mister Euro (Euro x Sanne) keer Python van Stefaan Lambrechts. Python komt uit Broer Asafa keer Goed Ros. Dit rode jong aangeschaft op de duivenvoucher welke we enkele weken geleden wonnen bij de Eijerkampen door de prestaties van onze duiven aan hen door te geven. Het rode jong is ook een fijne, is forser qua bouw hetgeen ongetwijfeld komt vanaf de Lambrechts kant.

Kortom met een tevreden gevoel richting Donkerbroek terug gekeerd. Nu maar hopen dat het de kwaliteit van onze stam zal verbeteren.

 

 

Terug