Laatste nieuws

Steeds meer orde op zaken, vergaderseizoen al weer begonnen

  • 8-10-2014

Beetje bij beetje begint het er op te lijken. Morgen gaan de laatste late jongen uit de vliegers weg en dan hebben we dit jaar weer aan al onze verplichtingen voldaan. Alle kopers van bonnen zijn dan ook weer voorzien. Daarnaast nog enkele kunnen verkopen hetgeen natuurlijk ook altijd mooi is. Zeker ook als die duiven naar goede en serieuze liefhebbers gaan. We vinden het namelijk altijd fijn dat ook anderen slagen met onze duiven.

Voor het overige wordt er nog gewerkt aan het hok. Zowel in de schoonmaak als in het kleine onderhoud. Wat timmerwerk, wat schilderwerk allemaal klussen die nu dienen te gebeuren.

De duiven zelf zien er momenteel niet uit. Kale kikkers zijn het, sommige zonder staart zelfs en niet om aan te zien dus. Maar goed het hoort er allemaal bij.

De selectie is op een haar na rond. Nog wel een aantal taartjongen die zullen moeten vertrekken maar dat zullen we op een later tijdstip doen.

Volgende week nog een zestal vastzitters die aangeboden zullen worden op GPS en vervolgens op 10 december nog 20 zomerjongen uit de kwekers. Daarna is het voor dit jaar weer helemaal klaar.

Afgelopen maandag al weer bestuursvergadering gehad van de vereniging. Geen spannende zaken ook al zijn er altijd wel wensen binnen het bestuur. Helaas is de animo om zaken op te pakken niet altijd even groot dus blijft het veelal bij wensen. Mogelijk krijgen we er een mooi aantal nieuwe leden bij en dat is altijd meegenomen, we zullen echter nog maar niet te vroeg juichen. Binnenkort weer de ledenvergaderingen van verenging, rayon en afdeling.

Er zal weer veel gesproken worden over het vliegprogramma, de rayon indeling, de lossingen. Tja we kunnen er uren en dagen over spreken maar we komen er toch niet uit. Iedereen spreekt voor eigen parochie. Een sterk centrum als Zwaagwesteinde zal vast zeggen we moeten van de Zuidlijn af, wel ja ze konden misschien wel eens een keertje minder goed meekomen. Of ze moesten misschien wel eens wat langer wachten om te kunnen lossen. Klopt allemaal en dan zien we maar weer dat ook daar echte duivenmelkers wonen die alleen maar voor eigen parochie predeken. Mag hoor, maar de duivensport is er niet mee geholpen en dat wordt gelukkig beetje bij beetje steeds duidelijker.

Persoonlijk ben ik groot voorstander voor zoveel mogelijk spreiding. We moeten absoluut vasthouden aan een drietal vlieglijnen. De zuidwestlijn, de zuidlijn neigend naar zuidoost en de lijn daar tussen in. Het is de enige optie om een zo groot mogelijk groep leden binnen de afdeling kans op succes te geven. En dan zijn we met zijn allen ook nog eens afhankelijk van de wind, echter die kunnen we niet beïnvloeden.

Terug