Laatste nieuws

Nieuwe aanwinst voor het kweekhok, Pyrope naar Donkerbroek

  • 5-10-2014

Vandaag een jong aangeschaft van Hans & Evert Jan Eijerkamp. Het betreft en rood kras pieper uit Mister Euro (uit Euro x Sanne beiden Heremans Ceusters) x Python (Lambrechts) uit broer Asafa x Goed Ros.

De aanschaf past prima in ons plaatje juist ook vanwege het feit dat we wat meer snelheid in de ploeg willen brengen. Wat meer snelheid vanwege het feit dat daar toch wel degelijk ons hart ligt.

Onze voorkeur gaat dus heel nadrukkelijk uit naar de vitesse/midfond. Mede ingegeven doordat we daarvan verreweg de meeste vluchten op ons programma hebben staan (meegerekend de vitesse jonge duiven vluchten en de natour) en omdat we niet het meeste hebben met de Teletekst vluchten op de dagfond.

Mooi voor de liefhebbers die er helemaal verzot op zijn maar bij ons ligt het iets anders. Prachtig om een keer een NPO vlucht te mogen winnen maar het is ons veel te veel afhankelijk van de wind omstandigheden. En er vanuit gaande dat we ongeveer 22 vitesse/midfond vluchten per jaar hebben lijkt de kans van slagen/succes op die onderdelen dan ook vele malen groter.

Het is ook de reden dat er zeer binnenkort enkele duiven verkocht worden welke juist voor het dagfond werk werden aangeschaft. Hierbij rechtstreekse van Gerard Koopman en Pieter Veenstra.

Overigens betekent het niet dat we niet zullen inkorven op de dagfond. In tegendeel we blijven generaal spelers en daar horen de dagfondvluchten bij. En uiteraard zullen we proberen om ook daar goed te scoren.

 

 

Terug