Laatste nieuws

Overstap van Beijers naar Matador

  • 26-9-2014

Na zeer vele jaren, naar tevredenheid, Beijers te hebben gevoerd hebben we de afgelopen weken besloten om met ingang van heden over te schakelen op Matador.

Na een halve dag lang overleg gevoerd te hebben met mensen van Matador zijn we bijzonder enthousiast geworden over de werkwijze, filosofie, het (wetenschappelijk) onderzoek en de samenstelling van de Matador voeders.

Een voer waar in ieder geval een goed verhaal achter steekt en dat is wat ons aanspreekt. We zijn namelijk volledig overtuigd dat een A kwaliteit voer dat op basis van onderzoek is samengesteld mede kan zorgen voor het verschil. En met verschil bedoelen we hier net die 5 tot 30 seconden die het soms uitmaakt om in plaats van een eerste een tweede te spelen.

Laat duideljk zijn dat er zeer vele goede duivenvoeders op de markt zijn. Voeders waar de meeste duiven ook goed op naar huis willen komen, zelfs eerste prijzen winnen (mits het goede duiven zijn natuurlijk!). Dit staat buiten kijf, echter het gaat steeds vaker om details en dat mogen we zo langzamerhand niet over het hoofd zien. En dan komen we er niet meer met een eenvoudige (doch goede) vier seizoenen mengeling (immers is een compromis voer). Handig, dat zeker maar nooit perfekt voor het hele jaar. Dit laatste is inmiddels ook wel aangetoond overigens.

Kortom na enig onderhandelen hebben we inmiddels dierenspeciaal zaak Dijksterhuis uit Oosterwolde bereid gevonden om als leverancier op te treden van de Matador voeders. Als het allemaal een beetje lukken wil zullen we binnenkort nog een lezing laten verzorgen door Willem Mulder van Matador. De man is kundig en kan zeer zeker enthousiast vertellen over de voeding van duiven.

Terug