Laatste nieuws

Beetje dampig, mooie overwinning tevens alle generale titels

  • 20-9-2014

Het is een dampige start van de dag. Zeer matig zicht hier oftewel grijs en grauw. En dat blijkt ook in de rest van Nederland op veel plaatsen zo te zijn. Kortom voorlopig geen lossing en waarschijnlijk pas betere omstandigheden in de loop van de dag.

Toch nog een lossing redelijk op tijd. De duiven zijn in Tongeren (252 kilometer) gelost om 12.30 uur. De wind is variabel en zal gaandeweg de middag meer richting noord west gaan.

We verwachten een vlot verloop, voor de kale taart/latere jongen zal dat anders worden. Inschatten wanneer de eerste zullen vallen is nog niet zo eenvoudig. Ergens tussen 15.30 en 15.50 uur zou moeten kunnen.

Rest op dit moment nog een compliment aan de LC. Een hondebaan wat dat is het in feite. Of misschien ook wel een hele mooie baan want je kunt er heel veel in kwijt is mijn mening. Gelukkig is het gros van de lossingen perfekt verlopen. Een paar zeer ongelukkige beslissingen maar dat zal ook altijd wel zo blijven. Een groot weerman als Piet Paulusma zit er ook net zo vaak naast met zijn verwachtingen en wat mag je dan verwachten van een LC dat bestaat uit zeer goedwillende amateurs. Dus geen blaam wat dat betreft en de goede dingen vasthouden en leren van de fouten. Fouten die we allemaal maken per slot van rekening. En u weet het die duivenmelker die de minste fouten maakt heeft de grootste kans op succes. En zo zal het bij een LC ook wel werken lijkt mij.

En tot slot u weet het, als het nu Heino, Duffel, Orleans of Tongeren is de aankomsten zijn vaak mooi. Zeker van de eerste duiven. Dus........geniet dan ook van die aankomsten!

Vanuit de goede hoek komt na één draai om het hok gemaakt te hebben de NL13-011 New Dennis uit William x Fijne Jackpot van Hans & Evert Jan Eijerkamp aangestormd om vervolgens geklokt te worden om 15.45 uur. Snelheid van deze eerste duif is 1.294 mpm. Het vervolg is redelijk maar allesbehalve supersnel. 

In de vereniging lijkt het een eerste te zijn. De officiële uitslag later op de avond eerst maar even afwachten.

Op dit moment, 19.15 uur nog twee oude duiven onderweg en nog zes taartjongen. Vooral deze laatste groep heeft het niet eenvoudig vandaag. Slechte zichten en de nodige buien zijn er de veroorzakers van.

Het is een mooie overwinning geworden, uitslag tegn 443 duiven: 1,9,11,12,23,27,30 enzovoort. Totaal 18 van de 50 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag in Samenspel E

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost

Hiermee tevens 2e natour hok on- en aangewezen geworden en tevens alle drie de generale titels. Met name met het laatste zijn we bijzonder blij. Het is per slot van rekening één lange adem van vitesse tot dagfond en van jong tot natour.

Helaas nog één oude (Cumlaude) en 6 taartjongen onderweg. Hopelijk komen ze morgenvroeg weer terug op hun hok.

Update zondagmorgen 8.15 uur: Het eerste taartjong heeft zich gemeld.

Update 8.45 uur: In één keer drie er bij. Cumlaude op appèl en tevens nog twee taartjongen er bij. 

Update 9.05 uur: Wederom een jong er bij, nog twee stuks onderweg.

Update 10.00 uur: Nog één binnen gelaten. Nu nog één taartjong onderweg.

Terug