Laatste nieuws

Op naar de laatste vluchten

  • 10-9-2014

Nog drie vluchtjes te gaan en het zit er op. Jammer en toch ook mooi. Jammer omdat het spelletje en de aankomsten iedere zaterdag zo mooi zijn. Mooi omdat de duiven en de baasjes wel enige "rust" mogen hebben.

Morgenavond inkorven voor de laatste jonge duivenvlucht. Morlincourt staat op het menu hetgeen toch 444 harde kilometers zijn voor onze gevleugelde vrienden. Kilometers die ze zeer waarschijnlijk over het gehele traject moeten afwerken bij een stevige noord oosten wind. Oftewel andere omstandigheden hetgeen ook vaak andere duiven voorop betekent.

De duiven voor de natour mogen naar Sittard, afstand 223 kilometer. Ook deze hebben natuurlijk af te rekenen met diezelfde noord oosten wind.

Zowel de oude als de jonge duiven vanmorgen nog even naar Frederiksoord gehad voor een trainingsvluchtje van 25 kilometer. Geen ideale omstandigheden maar uiteindelijk zijn ze toch vlot allemaal weer thuisgekomen.

De jonge duiven hebben deze week meer rust dan training gehad. Het doet hen zichtbaar goed zo lijkt het wel. Ze zijn slechts twee keer voor een uur buiten geweest en daarnaast nog het trainingsvluchtje van vanmorgen.

De oude duiven staan er ogenschijnlijk ook prima op. Neststanden zijn op jongen van 1 week tot 2 weken.

Terug