Laatste nieuws

De laatste loodjes voor St. Quentin

  • 3-9-2014

Vanmorgen de jonge duiven nog voor een heel kort trainingsvluchtje van 25 kilometer weg gehad. Uiteraard was de koppel reeds voor ons thuis. Even weer het goede gevoel zullen we maar hopen. Vanavond de reguliere training van een uur en dat ging goed. Luisteren willen ze dit jaar niet dus daar zullen we ons maar bij neer leggen. We zijn dagelijks ongeveer een half uur tot drie kwartier bezig om ze binnen te krijgen. Als we ze nu wel of niet, veel of weinig, schraal of vet voeren het maakt ze geen biet uit zo lijkt het wel. Zal wel komen door de enorme vrijheid die ze als pieper weken aan één hebben gehad. Jong geleerd is dan natuurlijk ook oud gedaan. Gelukkig tijdens de vluchten hiervan geen hinder.

Hoeveel er mee zullen gaan is nog niet volledig duidelijk. Zal rond de 50 stuks gaan worden waarschijnlijk. Een groot aantal duiven is namelijk zondag na een koude natte nacht thuisgekomen. Deze lijken wel goed herstelt maar hoe het tussen de oortjes zit weten we natuurlijk niet.Het is om die reden dat we iets voorzichtiger te werk willen gaan. Overigens zullen ze alsdan wel worden ingekorfd voor de twee natour vlucht zodat ze in het ritme blijven.

De oude duiven vanmorgen uiteraard ook mee gehad voor een training. Ze wel afzonderlijk van de jongen gelost en ook geldt dat ze voor ons thuis waren. Het trainen van de ouden is overigens nog niet zoals we dat graag willen.

En dan..........wat een aandacht deze week. Bijna te gek voor woorden. Nog steeds mailtjes en berichtjes met felicitaties. Maar ook Het Spoor is geweest, Pipa heeft aan de bel getrokken, GPS-auctions heeft ons in het zonnetje gezet op hun site, de Friese Fondclub een mooi artikel, Hans & Evert Jan Eijerkamp op hun site, de regionale pers. Het is bijna om verlegen van te worden. Maar wel leuk!!

Tussen de bedrijven door wordt er ook nog gewerkt aan een andere site. Het zal een soort vernieuwbouw worden. Hopelijk kunnen we binnenkort online.

Terug