Laatste nieuws

Goud en zilver op NPO vlucht Menen tegen 12.057 duiven

  • 31-8-2014

Het moest er toch een keer van komen, al een paar handen vol teletekst noteringen behaald de afgelopen jaren maar een 1e NPO ontbrak nog. Gisteren was het moment daar dat twee jonge duiven rond de 35 mpm los wisten te vliegen in de hele afdeling en daardoor de 1e & 2e NPO vanaf Menen tegen 12.057 duiven wisten te winnen. 

Allemachtig wat een mooie reacties en vooral wat veel! Beste mensen iedereen hartelijk dank voor de felicitaties die we via de mail, sms, app en telefoon hebben mogen ontvangen. Fijn om te vernemen dat er zovelen meeleven met het wel en wee van onze duivensport.

Was het nu dan allemaal rozegeur en maneschijn dit weekend? Nee absoluut niet! 88 duiven mee en 61 terug is natuurlijk niet iets om vrolijk van te worden. Tot nog toe vrijwel geen enkel verlies en dan op vlucht vijf (zes inclusief training) toch nog een forse partij onderweg. Het is bijzonder jammer en we zijn er alles behalve blij mee maar kunnen het niet meer terugdraaien. Zelfs de overwinning inleveren in ruil voor de duiven blijkt geen optie te zijn, we hadden het er graag voor over!

Tot slot nog dank voor de "steunbetuigingen" die ik heb mogen ontvangen via mail en telefoon aangaande mijn uitspraken over de competitie vervalsing. Ben een beetje verrast door het feit hoeveel mensen met hetzelfde beeld rondlopen. Als ik goed geteld heb totaal 13 reacties ontvangen, slechts één hiervan meende op cynische wijze hierop in te spelen. Dit betrof echter wel een lid van de LC en dat valt uiteraard prima te begrijpen en zullen we hem ook niet kwalijk nemen, want laat één ding duidelijk zijn deze mensen zetten zich urenlang volledig vrijwillig in voor onze hobby. Zonder vrijwilligers geen duivensport namelijk. Overigens onze gedachte en mening is voor geen centimeter verandert ook niet nu we "toevallig" een 1e en 2e NPO wisten te winnen hoe mooi zoiets ook is. Het gaat maar om één ding en dat is de gedachte die er achter steekt laat dat duidelijk zijn.

Ik zal mijn "strijd" dienaangaande via deze weg nu staken, de verwachting is dat er voldoende aandacht aan is geschonken zodat we het onderwerp de komende winter in alle rust kunnen bespreken op de plaats waar dat uiteindelijk hoort, de ledenvergadering van de afdeling.

 

Terug