Laatste nieuws

Twee mooie vroege van Menen, mogelijk 1e & 2e NPO??

  • 30-8-2014

Indien u ee typefout tegenkomt dan is de veroorzaker hiervan doordat de zon recht in mijn beeldscherm schijnt. Gelukkig kan ik redelijk goed vertrouwen op mijn "blind" typen dus zal het allemaal wel leesbaar blijven.

We moeten nog wachten en zoals gezegd hier schijnt op dit moment de zon even volop. Nog niet zo lang maar toch hij is er al bij. Natuurlijk ook veel bewolking en een stevige wind. De duiven zullen het vandaag vast niet droog houden, erg is dat niet volgens mij want ik kan mij zelden of misschien wel nooit een vlucht herinneren waar bij een west tot zuidwesten wind met regen duiven achterbleven.

Voor de LC weer een puzzel vandaag, ze zijn niet te benijden dit jaar wat dat betreft. Gelukkig hebben ze tot nog toe in de meeste gevallen de juiste beslissing kunnen nemen en daar vertrouwen we vandaag ook maar weer op.

Het is maar goed dat ik de afdelingsvoorzitter iets heb beloofd maar anders..........ze zijn aan het rijden van Gennep naar Hedel en van Chimay naar Menen. Stuk westelijker, het is niet de afspraak maar we moeten het er mee doen. Nader bericht na de middag. Jammer, erg jammer, ook nog eens pure competitievervalsing maar het is niet anders.

De duiven in Menen worden gelost om 14.30 uur. De afstand voor onze duiven is 325 kilometer. Verwachte aankomsten tussen 17.30 en 18.00 uur. Nu Hedel nog!

En Hedel laat nog steeds op zich wachten. Narder bericht om 15.15 uur en we zijn nu 15.45 uur en weten nog van niets. De afdelingswebsite ligt ook al plat vanwege overbelasting kortom we tasten in het duister.

Lossing in Hedel is aanstaande. Zal rond 16.00 uur worden. Lekker handig twee vluchten gelijktijdig thuis krijgen. Het is me allemaal wat vandaag, gelukkig hoef ik de chit niet te verwerken die de LC ongetwijfeld weer over zich heen krijgt. Wat je ook bedenkt het is toch nooit goed!

Lossing heeft om 15.55 uur plaatsgevonden. Verwachte aankomst tussen 17.25 uur en 17.40 uur.

Vanuit het westen melden zich enkele duiven erg hoog aan de hemel. Enkele rondjes draaien om vervolgens geklokt te worden om 17.29 uur. Het is de NL11-999 Burritos die als eerste afdrukt. Het vervolg is redelijk vlot waarbij er ook met regelmaat taartjongen tussendoor vallen.

Korte tijd later komen een koppeltje van zes tot zeven duiven uit de goede hoek aangevlogen waaruit we twee duiven fluiten. Het blijken twee jonge duiven van Menen te zijn welke geklokt worden om 17.42 uur hetgeen een sneheid van 1.688 mpm betekent.De beide eersten: NL14-309 uit zoon Michelle (1e NPO Bourges) van H. & E.J. Eijerkamp x 982 (netstzuster Titania dus dochter Mr. Branco). De tweede duif NL14-319 uit NL08-540 Jan Ganzeveld x dochter Che.

Uitslag Menen: 1,2,7,13,19,20 enz totaal 16 in de uitslag van de 88 ingekorfde duiven. Dit is natuurlijk beschamend laag.

Uitslag Den Bosch: 12,13,14,15,16,18 enz en hier totaal 16 op de uitslag van de 58 ingekorfde duiven. Ook hier een bijna onthutsend laag prijspercentage.

Op Den Bosch gaat de overwinning naar W. Dijkstra. Van harte gefeliciteerd met deze mooie opsteker!

Er is de komende week weer veel werk aan de winkel derhalve.

later meer.........

Terug