Laatste nieuws

Gennep

  • 29-8-2014

We gaan los met de natour. Betekent dat het allemaal al weer een beetje op zijn einde loopt maar hopelijk mogen we nog genieten van een viertal mooie natourvluchten.

Vanavond ingekorfd voor de vlucht vanaf Gennep, 149 kilometer. Totaal 91 duiven ingekorfd waarvan 33 trainingsduiven (taartjongen) en 58 duiven voor de punten. De beide aangewezen duiven zijn NL12-561 Gladiola en NL10-595 Gilbert. Twee doffers derhalve dit ondanks het feit dat de duivinnen er een stuk strakker op staan. We konden echter geen andere keus maken.

In de vereniging 338 vluchtduiven en 275 trainingsduiven. Totaal dus 613 duiven welke richting onze vereniging moeten.

Onze oude duiven zijn ingekorfd op aangepikte eieren en een enkel jong van 1 dag oud en de andere helft zit veertien dagen te broeden. De taartjongen worden gespeeld vanaf het schap.

Zijn de verwachtingen voor de jonge duivenvlucht vanaf Chimay in ieder geval niet super hoog gespannen, voor de natour ligt dit iets anders. Ze zitten nog niet allemaal voor 100% in het strakke pak maar de meesten zijn er wel klaar voor. We zullen zien hoe het gaat uitpakken allemaal.

Overigens vandaag nog twee taartjongen terug gekregen van de trainingsvlucht Zutphen. Hiervan ontbreekt er nog één en wel de allerjongste van het stel.

Terug