Laatste nieuws

Drukke duiven dag

  • 27-8-2014

Het begint zo langzamerhand aardig op werken te lijken. Oorzaak, twee vluchten voor komend weekend en voor vandaag nog een trainingsvlucht vanaf Zutphen.

De 36 "taart" jongen werden vanmorgen om 9.15 uur onder prachtige omstandigheden gelost in Zutphen, afstand 96 kilometer.

De eerste twee duiven zaten om 10.29 uur op de plank. Dat was allerminst vroeg maar goed het zal de kaalheid en vooral de jeugdige onervarenheid zijn die er voor zorgen dat ze niet eerder kwamen. Een dikke minuut na de eerste twee arriveerden er 11 stuks gelijktijdig. Uiteindelijk in een paar minuten exact de helft terug. Het vervolg werd druppelen over de hele middag. Op dit moment nog 3 onder weg, valt ons zeker niet tegen.

Vanmiddag de oude duivinnen en de helft van de oude doffers nog voor een training naar Frederiksoord gehad. Deze waren supersnel terug op hun nesten, bij thuiskomst zat er niets meer buiten en alles dus in het hok.

En dan tot slot de training van de jonge duiven bij huis. Zowel vanmorgen als vanavond hebben ze een uur gevlogen. Het fanatieke trainen wordt nu snel minder hetgeen met name veroorzaakt wordt door de vele hoekjes en vakjes die aangebracht zijn in het hok. Ze hebben het er wel erg naar de zin overigens.

Overigens zijn we niet volledig tevreden over de junioren op dit moment. Ze luisteren uitermate slecht, zeer waarschijnlijk veroorzaakt doordat we zeer royaal voeren de laatste dagen. Maar lastig is het zeker! Ook zijn we van mening dat ze strakker kunnen echter dat zal er wel niet meer van komen. Enkele zullen waarschijnlijk niet mee kunnen omdat ze te jong zijn en daardoor te laat bijgezet zijn met als gevolg dat ze maar een paar weken verduisterd zijn geweest.

Morgen dus inkorven voor Chimay, rond de 360 kilometer afstand. Hoeveel er mee gaan zullen we morgenavond pas bepalen het zullen er tussen de 80 en 90 worden is de verwachting. 

Tot slot vanavond nog de oude duivinnen van een chipring voorzien. De oude duiven beginnen overigens per dag beter en gladder aan te voelen. Volgende week moeten ze 100% zijn.

 

Terug