Laatste nieuws

Trainingsvlucht vanaf Zutphen

  • 26-8-2014

Vanavond 36 taart jongen ingekorfd voor een trainingsvlucht vanaf Zutphen, afstand rond de 96 kilometer voor onze duiven.

We hebben de taartjongen een keer of zes weg gehad, afgelopen zondag nog naar Zwolle. Gelet op de weersvooruitzichten kunnen ze het morgen bijna niet beter treffen. De wind zal wel oost noord oost zijn hetgeen voor de onervaren jongen niet bepaald gunstig is. Ze moeten er maar van leren.

De oude duiven hadden ook mee gekund. Ze zijn echter nog lang niet strak en ze hebben de afgelopen weken ongelooflijk veel aan training gehad zodat het ons beter leek om ze vrijaf te geven. Ze mogen het zaterdag direct voor het eggie proberen.

Overigens was vanavond de training van de jonge duiven goed te noemen. Het blijft toch wel een beetje onwerkelijk dat ze al wekenlang zo goed trainen. Maar goed het is mooi meegenomen en het zorgt er tevens voor dat we beslist niet hoeven te rijden met het jonge spul.

Krijg zo nu en dan de vraag hoe we omgaan met het medische plaatje bij de jonge duiven. Beste mensen het is wel heel simpel. Onze jongen hebben tot nog toe in hun leven nog nooit iets gehad tegen de koppen, nog tegen het geel. De dierenarts is hierin onze scherprechter. Als er niets is hoef je er ook niet tegen te kuren.

Terug