Laatste nieuws

Ook na vlucht 4 nog steeds boven aan, nu ook in de afdeling.

  • 24-8-2014

Compuclub was er vroeg bij dit keer. Meestal krijgen we op de dinsdag het prestatie overzicht maar dit keer al op de zondagmiddag.

We hadden het al een klein beetje verwacht maar de verwachting is nu werkelijkheid geworden. Na vier jonge duiven vluchten zowel onaangewezen als aangewezen op de eerste plek in de afdeling Friesland op het jonge duiven onderdeel.

We zijn er uiteraard enorm blij mee, het overkomt ons niet zo vaak namelijk. Ik schreef het de twee voorafgaande weken ook al het kan ook zo andersom zijn. De wind regeert zoals ik al eerder aangaf en dat zal altijd zo zijn.

Het was de NL14-101 "Daphne" die haar (of is het zijn??) tweede overwinning in vier vluchten voor ons binnen sleepte. "Daphne" is een kleinkind van Usain (rechtstreeks Stefaan Lambrechts) welke een 1e NPO speelde in afdeling 8 bij Hans & Evert Jan Eijerkamp. Langs moederskant is "Daphne" een kleinkind van onze Yuhjiro welke vele kopprijzen voor ons in de wacht heeft gesleept. Zo zien we maar weer, de appel valt niet ver van de boom.

Vanmorgen met de "taart" jongen en de oude duiven naar Zwolle geweest voor een trainingsvlucht. Ruim voor mijn thuiskomst was de koppel reeds weer thuis, op één taartjong en één duivin na. Beiden moeten nog steeds komen overigens.

Wat ons betreft zijn de duiven voor de natour qua training en voorbereiding klaar. Het enige is dat de oude duiven nog verre van strak in het pak zitten. Echter dit is iets wat we jaarlijks meemaken en waarvan we weten dat het uiteindelijk wel goed komt.

Of we komende dinsdag inkorven voor Zutphen zal met name afhangen van de weersvooruitzichten voor woensdag. Als dat acceptabel is dan zullen we zeker wat inkorven. Lijkt het nergens op dan zullen we zeker niets inkorven.

Terug