Laatste nieuws

Lossing om 15.00 uur in Weert. Mooie overwinning in Samenspel E

  • 23-8-2014

Het lijkt hier fantastisch weer maar helaas geen vroege lossing vandaag. Ook nu nog steeds geen weerinformatie op SBS 6 teletekst. Het is eigenlijk van de zotte maar goed we doen het er mee en zullen maar gissen wat er aan de hand is.

Hopelijk dat ze rond de klok van negen uur los kunnen. Een lossing rond de klok van negen uur zit er blijkbaar niet in. Ik gaf gisteren al aan er zal ook enige lef aan te pas komen om te kunnen lossen. Afdeling 10 heeft de knoop doorgehakt en mooi op tijd gelost. We zullen nu maar afwachten welke kant het uit gaat. Nader bericht in ieder geval om 10.30 uur.

Omdat vanaf vandaag de aandacht al weer verlegd wordt naar de natourvluchten vanmorgen reeds met de oude doffers en oude duivinnen naar Frederiksoord geweest. Ze waren binnen 13 minuten thuis, ik weet niet of het een record is maar het zal er dicht tegen aan zitten. Ze zijn zeer goed getraind inmiddels en het is nu een kwestie van wachten dat ze weer super strak gaan worden. Op dit moment laten ze de nodige dekveertjes nog vallen maar dat is een jaarlijks terugkerend verschijnsel.

Zoals ik al aangaf vanaf vandaag wordt de aandacht al weer verlegd naar de natour. Betekent dat de jonge duiven wat minder aandacht zullen krijgen en het met één keer daags trainen moeten gaan doen. Op zich is dit laatste niet erg overigens, er is de afgelopen weken al zo ontzettend veel afgevlogen zodat we van een iets lagere frequentie van trainen niet wakker liggen. In tegendeel zelfs.

Wat zijn we voorzichtig geworden. Ongelooflijk bijna, het wordt tijd dat we veel meer aan registatie gaan doen zo langzamerhand. We moeten meer doen met ervaringen vanuit het verleden. Buien met een west zuid west, geen enkel probleem zeer waarschijnlijk. Ze komen wel, mogelijk onregelmatig maar ze komen vast. Maar goed het wachten is op het vertrek van de storingen en de regen. Natuurlijk is er nog voldoende tijd.

Een andere optie, misschien ook niet verkeert, is blijven staan tot zondag. Volgens mij zijn de omstandigheden dan beter en zal er sprake zijn van een eerlijkere vlucht. Met name dit laatste spreekt mij wel aan als ik eerlijk ben. Hoe het ook allemaal komen gaat, we zullen vooralsnog geduld moeten hebben.

Wat ik al een paar keer aan heb gegeven je moet de nodige lef hebben om vandaag te lossen. Als er dan twijfel is dan lukt het gewoon niet. Ik hoop echt niet meer op een lossing rond 15.00 uur. Lekker laten staan tot morgen, kunnen ze er mogelijk op tijd uit en krijgen we mogelijk een mooie vlucht.

De duiven zijn onderweg naar Nederland, met de vrachtauto wel te verstaan. Erg jammer maar het is niet anders. Had gehoopt dat ze zouden blijven staan (als het niet anders kon althans) echter ze stellen nu alles in het werk om toch nog een vlucht op de zaterdag te hebben. 

De geruchten gaan dat er even na drieën gelost gaat worden in Weert. Dat is voor onze duiven 200,5 kilometer. We zullen eerste de officiële berichtgeving afwachten. In ieder geval is er sprake van een zeer bijzondere situatie. Alle afdelingen los behalve Friesland! Het gerucht is inmiddels werkelijkheid. Er is gelost in Weert om 15.00 uur. Eerste duiven rond etenstijd zullen we maar zeggen.

Geniet van de aankomsten! Als ze nu van Weert komen of van Tongeren de aankomsten zullen nauwelijks verschillen. Overigens mogen ze de regenjasjes wel aantrekken want het is bijna uitgesloten dat ze het droog houden.

Vanuit he westen met enorm veel doel kwam de NL14-101 "Daphne" uit zoon Usain van Hans & Evert Jan Eijerkamp x dochter Yuhjiro aangestormd. Met veel snelheid op de antenne en naar binnen om vervolgens niet geklokt te worden. Rap het hok in, duif vliegt in de spoetnik en springt weer naar buiten. En dan is electronisch klokken toch wel heel mooi want in zijn sprong naar buiten werd ze geklokt. De tweede duif een drie kwart minuut later de NL14-265 Lambrechts via Hans & Evert Jan Eijerkamp. Het vervolg is wel redelijk ook al gaat het niet super snel.

Het is een bijzonder mooie, close, overwinning geworden. Op slechts enkele seconden voorsprong op nummer twee. Tegen 293 duiven: 1,4,5,7,11,13,14 enz. totaal 34 van de 94 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Helaas op dit moment nog 6 te gaan. Een tweetal hiervan heeft er inmiddels een abonnement op dus dat lijkt niet goed af te lopen voor die twee. Hopelijk komen er morgen nog enkele na.

In samenspel E van de afdeling Friesland '96 wordt het tegen 3.110 duiven 1,5,7 enzovoort. Totaal 58 van de 94 duiven op de uitslag. Tevens is het een overwinning in rayon Frisia Oost geworden. Kortom een puike prestatie voor vandaag!

Update zondagmorgen:

7.15 uur: de eerste zit reeds te wachten

7.25 uur: nummer 90 weer op zijn plek.

7.55 uur: nummer 91 gearriveerd.

13.20 uur: nummer 92 present.

Nog twee duiven onderweg. Niet verwacht maar valt ook zeker niet tegen.

Terug