Laatste nieuws

De week al weer door de midden

  • 20-8-2014

Het is al weer woensdagavond. Oftewel het grootste deel van de voorbereiding van de duiven richting vlucht zit er al weer op. De junioren doen het tot nog toe uitermate goed in hun dagelijkse trainingen.

Rijden met de duiven heeft dan ook geen enkele toegevoegde waarde op dit moment. Trouwens zouden ze niet willen trainen dan is rijden ook al uit den boze want dan klopt er toch echt iets niet. Rijden zou best nog wel eens kunnen helpen als er sprake is geweest van een zeer vervelende vlucht. Dit om even de koppies weer de goede kant uit te krijgen. Maar dan volstaat een ritje van 25 kilometer volgens mij ook.

Wij denken zelfs dat het zeer vele rijden ten koste gaat van de prestaties. Logisch redenerend zou dat maar zo kunnen namelijk. Stelt u zich eens voor dat een duif bijna dag in dag uit en dat weken lang op reis gestuurd wordt. Volgens ons heeft een duif er dan de laatste twee vluchten niet zo veel schik meer in en daar kunnen wij ons iets bij voorstellen. We proberen wel eens de tegenovergestelde beweging te maken (minder trainen, een keer een dag rust) en dat met zeer veel succes! Probeer de vergelijking maar eens te maken met de atletiek sport in onze mensen wereled.

Maar goed tot op heden geen zorgen om de dagelijkse training. Wel een enkele duif die minder strak in de veren komt te zitten. Het zijn er enkele en betreft de jongen die we het laatste hebben bijgezet. Logisch, ze zijn ook maar een week of vier verduisterd geweest. Voor het overige straalt de lol er van af bij de jonge meute. Maar weer zien wat het waard is komende zaterdag.

Alhoewel zaterdag? Misschien wel zondag, de vooruitzichten zijn niet bepaald super. Gelukkig hebben we nog enkele dagen dus wie weet knapt het weer richting weekend wel op.

Vanmorgen de helft van de oude duivinnen en de taartjongen nog voor een trainingsvlucht weg gehad. Dit ging prima en wat dat betreft zouden ze volgende week wel mee kunnen met de afdeling. Of we het doen hangt toch zeker van de weersvooruitzichten af.

Zaterdag staat in ieder geval Tongeren op het menu van de jonge duiven. Voor onze duiven 252 kilometer echter dan moeten ze wel de meest korte weg richting huis nemen. 

Terug