Laatste nieuws

Dat was niet misselijk

  • 17-8-2014

Gisteren een bijzonder fijne uitslag kunnen neerzetten in groot verband. Tegen 16.803 duiven wisten we zes stuks bij de eerste vijftien te classeren. Vorige week begon ik nog een nieuws item met "Bizar". Het is nu eigenlijk niet anders.

Gisteren de vlucht Sittard waarop we 94 stuks inkorfden. Precies de helft hiervan vloog prijs in de afdeling en gisteren ook reeds alles weer thuis.

Begin maart haalde ik zeven jonge duiven bij Eijerkamp in Brummen. Evert Jan had ze speciaal voor mij uitgezocht waarbij mijn voorkeur natuurlijk uitging naar de Lambrechts/Heremans duiven. 

Alle zeven duiven zijn tot op heden nog aanwezig en vlogen gisteren ook prijs. Dat is zowaar al bijzonder. Voeg daar bij dat gisteren de eerste vier rechtstreekse uit Brummen waren. De vijfde was een eigen gekweekte en de zesde was eveneens een rechtstreekse. In de afdeling betekende dit vijf rechtstreekse bij de eerste vijftien op de uitslag. Niet misselijk voor duiven die in een ander deel van het land geboren zijn. Goed bloed verloochent zich blijkbaar nooit!

Maar goed, als de wind west noord west is, als de duiven goed zijn, als ze goed getraind zijn, als het lossingsstation ook nog eens zuid of zuid oost gelegen is dan kan het dus ook zo maar bingo zijn. We mochten het gisteren in Donkerbroek meemaken en voor één week was er sprake van DDD (Donkerbroek Duiven Dorp).

Nu op naar Tongeren en vervolgens nog enkele langere vluchten. Het wordt nu zo langzamerhand tijd om wat extra motivatie op de duiven te brengen. Een beetje extra training, een beetje meer plezier aanbrengen en wie weet waar dit nog naar toe kan leiden.

Terug