Laatste nieuws

Al weer woensdag

  • 17-9-2014

De week is al weer halverwege. Vandaag nog een keer met de oude duiven richting Frederiksoord geweest voor een lapvluchtje. Gelost om 12.03 uur en de meute zat weer in het hok om 12.17 uur. Lekker vlot, geen ideaal weer maar toch geen problemen voor de duiven.

De eerste doffers beginnen al weer te drijven en daarom maar enkele van het hok verwijderd. Betreft doffers waar we toch al niet meer mee vliegen dus die mogen nog twee dagen in de voliere.

Vanavond een zeer goede training overigens. Leek op momenten weer een beetje ouderweds zullen we maar zeggen. De maistoppen kunnen niet meer geschoren worden maar dat komt omdat er geen mais op de velden staat om ons heen. Nu toppen ze de boomtoppen weer een beetje bij. Altijd mooi om naar te kijken.

De taartjongen daarentegen zitten fors in de rui. We zullen ze zeker inkorven maar mogen van hen geen wonderen verwachten.

Zaterdag de laatste vlucht. Volgens programma Tongeren hetgeen een afstand voor onze duiven is van 252 kilometer. Er is ons veel aan gelegen om deze vlucht op een mooie wijze af te sluiten. Of het gaat lukken weten we natuurlijk niet en dat is maar goed ook want er zullen ongetwijfeld meerdere zijn die er exact hetzelfde over denken.

Terug