Laatste nieuws

Geduld is een schone zaak en er is al weer gerommeld, lossing 10.25 uur, Mooie uitslag

  • 9-8-2014

We blijken dus in Meer te staan in plaats van in Weert. Dit na uitvoerig overleg met Zimoa. Kortom we wijken al weer van het programma af en dat is en blijft altijd jammer. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de weersomstandigheden en is natuurlijk logisch dat er in Meer eerder gelost kan worden dan in Weert. Maar waarom haast? Of is het zo dat er vandaag helemaal NIET gelost kan worden in Weert? Dit laatste dacht ik niet. Ook in Weert zal het vandaag dusdanig opknappen dat er verantwoord gelost kan worden, het is zo waar op meerdere weerkaarten te zien. Oftewel erg jammer dat er om één of twee uur eerder te kunnen lossen al een ander lossingsstation gekozen wordt.

Het is jammer dat bovenstaande heeft moeten plaatsvinden maar het is niet anders en hopelijk is het in het voordeel van onze duiven.

Maar hoe het ook is, het is donker in Donkerbroek en ook nog eens behoorlijk nat. Ik ben er blij mee, het wordt hoog tijd dat er weer eens een buitje regen komt maar het was aardiger geweest als dat morgen of gisteren was geweest. We hebben het niet in de hand en de LC zit er maar weer mee want ook al weet je dat er de komende twee uren zeker nog niet gelost kan worden ze zullen het er ongetwijfeld druk mee hebben.

Persoonlijk hoop ik dat ze tot een uur of 11 wachten. Immers hoe verder op de dag des te gelijker de omstandigheden voor de liefhebbers en duiven zullen zijn. Het moet niet zo zijn dat er gelost wordt terwijl het in Drachten nog volop regent en het in Lemmer stralend weer is. Zou een bijzonder slechte zaak zijn!

Het lijkt er op dat de lossing om 10.25 uur heeft plaatsgevonden. Het geduld was klaarblijkelijk op bij de LC, heb er niet zo'n goed gevoel over en dan vooral m.b.t. de duiven van afdeling 5. De lossing van 10.00 uur konden wel eens rond dat tijdstip op de hoogte van Meer zijn namelijk. Maar goed wie weet zijn het zorgen om niets! Denk dat velen hadden gehoopt dat de lossing pas rond het middaguur had plaatsgevonden. Dit vanwege de verwachting dat de wind zal gaan afnemen. Maar goed hier valt voor ons ook prima mee te leven. Hopelijk hebben de junioren er niet al te veel hinder van.

Over de verwachte aankomsttijd kan ik met fatsoen geen schatting maken. Ik denk aan snelheden tussen de 1.200 en 1.600 meter per minuut. Opletten dus!

Vanuit het noorden komt hoog de NL14-079 aangewaaid. Een paar ronden om het hok en toen redelijk snel naar binnen. Geklokt om 12.17 hetgeen een snelheid van 1.766 mpm betekent. Enkele seconden later gevolgd door nummer twee. Het vervolg is redelijk te noemen maar niet idioot snel. Ze vallen echter wel door.

In de club gaat de overwinning, zei het nipt, naar Jo Brink in Ravenswoud. Een geweldig resultaat helemaal op de buitenkant van het werkgebied van onze vereniging. Jo van harte gefeliciteerd met deze geweldige opsteker!! Het is je gegund!

De uitslag is dan toch behoorlijk meegevallen. In de vereniging tegen 354 duiven 2,3,8,9,11,13,14,17 enz. totaal 29 van de 96 in de uitslag 1 op 4 gerekend en dat met een west zuidwesten storm. Voor ons zeer netjes derhalve. Helaas zijn er nog 4 stuks onderweg. Hopelijk dat er vanavond en morgenvroeg nog enkele van thuis geraken.

In Samenspel E van de afdeling Friesland hebben we 46 van de 96 in de uitslag kunnen draaien. We beginnen hierbij op een 14e plek tegen 3.994 duiven.

Update zondagmorgen 8.45 uur: nummer 93 is terug nog 3 onderweg.

Update zondagmiddag 15.30 uur: nummer 94 gearriveerd, nog 2 onderweg waarvan één herstarter.

Update maandagmorgen: Telefoontje uit Amsterdam, de herstarter is daar geland! Hoe zo slimme duif? Begrijp je toch niet hoe een duif met een harde west zuid westen wind in Amsterdam terecht komt?

Nu dacht ik dat we geen hinder hadden ondervonden van de kruislossing met afdeling 5 (zie mijn tekst eerder in dit nieuwsitem). Ik begin er nu een beetje aan te twijfelen, helemaal nu ik op andere sites lees dat er nogal wat meldingen uit afdeling 5 en 6 gedaan zijn van duiven die uit de koers geraakt zijn.

We zullen eens bekijken hoe we de doolaard weer richting Friesland krijgen. Nog één onderweg dus, qua verliezen tot nog toe zeker geen klagen.

Terug