Laatste nieuws

De voorbereiding zit er weer bijna op

  • 7-8-2014

Uren, dagen, weken vliegen voorbij. Zeker als je duivenliefhebber bent zo lijkt het wel tenminste. Zo zit je een hele zaterdag te wachten op de nakomers en zo sta je al weer bij het inkorflokaal om in te korven voor de volgende vlucht.

Onze duiven gaan vrijdag richting Weert, afstand 200 kilometer. Zoals het nu lijkt moet het qua weer wel gaan lukken. De wind zal wel weer spelbreker gaan worden voor zeer vele hokken maar dat hebben we gelukkig niet in de hand.

Afgelopen dagen nog enkele jongen nagekomen of opgehaald welke we de afgelopen drie weken zijn verspeeld. Zal er nu op neer komen dat we na drie keer met de afdeling op stap te zijn geweest een drietal duiven missen. Dat is bijna buitengewoon zou ik willen zeggen. Zo ook afgelopen zaterdag, totaal 98 ingekorfd waarvan er één achterwege is gebleven. Tevens is er één met een gebroken poot teruggekomen en één is op maandagmorgen teruggekomen. Kortom zoals het nu lijkt zullen er 95 stuks de mand in gaan.

Vamorgen nog is er, ondanks het donkere weer, bijzonder uitbundig getraind door het jonge spul. Niet dat het per sé moet maar het is wel altijd fijn om te ervaren en ook om er naar te kijken (als ze in de omgeving zijn tenminste). Het vreten van de jongen is ook prima en wat er daarna weer uitkomt aan de achterkant ziet er ook prima uit. De controle bij de dierenarts heeft ook geen problemen opgeleverd hetgeen betekent dat onze jonge duiven tot nog toe geen medicijnen voor het geel en de koppen hebben gehad. Als het enigszins kan willen we dat zo houden. Echter ook hier geldt, zou er wat aan haperen dan zullen we zeker ingrijpen.

Terug