Laatste nieuws

Bezoek aan dr. Fernand Mariën

  • 6-8-2014

Vanavond was het weer zo ver, dr. Mariën weer te gast in ons mooie Friesland. Met een mand vol duiven heb ik hem bezocht en de duiven door hem laten controleren.

Hij was goed te spreken over de gezondheid van de meegebrachte duiven. Geen geel, geen kop- en luchtwegproblemen kortom mooi doorgaan op de ingeslagen weg.

Vanmorgen de jonge duiven nog voor een oefenvluchtje naar Frederiksoord gehad. Een klein loopje van rond de 25 kilometer welke ze supersnel wisten af te leggen.

De oude duiven zijn inmiddels voor de helft gekoppeld voor de natour, dit heeft afgelopen zondag plaatsgevonden. De andere helft volgt komende zondag zodat er sprake zal zijn van een tweetal verschillende neststanden.

De taartjongen, 38 in getal, zijn grote delen van de dag buiten te vinden. Ze vliegen behoorlijk en zullen binnenkort de mand in gaan voor een korte trainingsvlucht.

Komende vrijdag inkorven voor Weert, een te vliegen afstand van 200 kilometer voor onze duiven. Het zal wederom een twijfelachtig gebeuren worden als het gaat om de weersomstandigheden. Mocht het allemaal wel lukken dan zou het zo maar kunnen dat ze gigantisch doorwaaien. Jammer dat het weer niet wat toegeeflijker is de laatste maanden.

Terug