Laatste nieuws

Ingekorfd voor de eerste jonge duivenvlucht

  • 1-8-2014

Na een korte zomerstop dan toch weer een officiële klokvlucht. Dit keer mogen de jonge duiven van 2014 het voor het eerst proberen. Na een zeer lange tijd van voorbereiden zijn er door ons 98 jongen ingekorfd.

Vorige week zijn er in eerste instantie vijf duiven verspeeld. Afgelopen dagen is dit teruggebracht tot drie duiven. De twee die als laatste zijn thuisgekomen krijgen voorlopig even rust.

De aangewezen duiven zijn de NL14-310 (Pieter Veenstra x dcht. Mr. Branco) en de NL14-261 rechtstreeks Hans & Evert Jan Eijerkamp uit Lambrechts en Heremans ouders.

In de vereniging door 13 leden 432 duiven ingekorfd, hierboven op komen nog eens 82 vrachtduiven hetgeen het totaal op 514 jonge duiven brengt. Een mooi aantal hetgeen we in jaren niet hebben meegemaakt.

Onze jongen lijken zeer gezond, hebben goed tot zeer goed getraind, vreten als groten en zijn in een zeer fatsoenlijke conditie ingekorfd. Of het voldoende is voor een super uitslag waag ik te betwijfelen maar dat is ook nog niet waar we op uit zijn. Hopelijk mogen we de meesten morgen weer thuis verwelkomen!

Terug