Laatste nieuws

Geen duiven weer, toch gelost om 10.00 uur. Een loeizware vuurdoop

  • 26-7-2014

Het is nu rond de klok van 7.30 uur en het is gissen hoe de zaak er voor staat. Helaas kunnen we ons nog niet beroepen op lossingsnieuws. Blijft altijd jammer dat de leden niet weten hoe de stand van zaken in het land is.

Maar goed er is nog geen duif gelost dus de simpele conclusie moet zijn dat lossen absoluut nog niet mogelijk is.

Het zal dan ook wel weer een dubbeltje op zijn kant worden vandaag. Eerlijk is eerlijk dat wisten we gisteren ook reeds, het zorgde immers al voor de twijfel om wel of juist niet in te korven.

Voorlopig maar rustig afwachten op wat gaat gebeuren.

Update 9.30 uur: Er is inmiddels gelost in Heino, wat mij betreft onbegrijpelijk maar mogelijk dat we juist in het allerslechtste stukje van Friesland zitten hier in Donkerbroek. Het is uiteraard waarop ik mij baseer. Ik verwacht voor Duiven geen lossing vandaag. Misschien moet ik ook wel zeggen ik HOOP voor Duiven geen lossing meer vandaag. De vooruitzichten worden er niet beter op en het is sinds een uur volledig dicht getrokken. Ik reken op een correcte beslissing van de LC.

Het is hier absoluut geen duivenweer maar laten we hopen dat we de duiven weer krijgen. Ze zijn inmiddels gelost om 10.00 uur. Of het verantwoord is weten we nog niet, maar dat het geen duiven weer is moge duidelijk zijn. Het zal erg lastig worden voor de jonge duiven en verliezen zullen ook niet uitblijven. Hopelijk gaan ze meevallen.

Dat viel allemaal niet mee. Tot 15.00 uur hier in de omgeving totaal geen duivenweer. Zeer matig zicht en een dikke grijze bewolking. En dat hebben we geweten. De duiven kwamen uitermate moeizaam naar huis.

Bij ons de eerste duiven op de klep om 11.36 uur. Een jong van Zoon Michelle (H. & E.J. Eijerkamp) x nestzuster Titania (dcht. Mr. Branco) en het andere jong is een rechtstreekse van Hans & Evert Jan Eijerkamp, het is een kleinzoon van de Jan van Heremans Ceusters.

Uiteindelijk na een dagje wachten is de tellen op dit moment blijven steken op 93 van de 103. Nog tien te gaan derhalve, een verlies dat we eigenlijk ieder jaar kennen op de eerste vluchten. Hierbij opgemerkt dat het niet ondenkbaar is dat er morgenvroeg nog enkele nakomen.

In de vereniging lijkt het, met een enkele uitzondering, een heel ander verhaal. De verliezen zijn veel te groot tot nog toe. Schatting is dat zeker 40% nog achterwege is. Jammer voor zo'n trainingsvluchtje.

Ja en dan rijst de vraag heeft het niet gekunt dan. Dat blijft altijd lastig. Ik had zelf de duiven op 100% zeker niet weg gebracht voor een lapvluchtje dat is simpel zat. Maar als het elders in de provincie op plekken wel beter is geweest dan is het ook al moeilijk om de duiven niet te lossen. Daar komt bij we moeten er ook geen "watjes" van maken natuurlijk. Het blijft altijd lastig met het jonge spul. Maar duidelijk mag zijn dat we tevreden zijn over het aantal duiven dat thuis is gekomen. 

Update zondagmorgen 7.15 uur: Er zaten reeds twee strijders te wachten. Nog 8 te gaan.

Update zondagmorgen 8.00 uur: Nummer drie van vanmorgen gearriveerd, nog 7 te gaan.

Update zondagmorgen 11.00 uur: Nummer vier van vandaag gearriveerd. Nog 6 vacatures derhalve.

Update zondagmiddag 16.30 uur: Nummer vijf van vandaag is ook binnen. Nog 5 van de 103 te gaan.

Terug