Laatste nieuws

Mooie vroege lossing in Chalons en Champagne, uitermate pittige vlucht

  • 19-7-2014

Eerder los kon ook niet volgens mij. Fantastisch mooi op tijd er uit, een belangrijk onderdeel bij deze extreme warmt lijkt mij.

De wind is zoals voorspelt oost zuid oost. Ja en wat worden dan de snelheden. Ik heb eigenlijk geen idee wat ze nu aankunnen. Heb gedacht aan snelheden tussen de 1.100 en 1.500 meter per minuut. Een grote spreiding dus.

Verwachte aankomsttijd tussen 12.00 uur en 13.00 uur.

Nu de morgen langzaam aan voorbij is begin ik toch wat te twijfelen over de aankomsttijden. Kon nog wel eens gaan tegenvallen denk ik. Het is vies warm en dat zal vast de snelheid in negatieve zin beïnvloeden.

De jonge duiven lijken goed naar huis te zijn gekomen. Veel poeha om niks denk ik maar goed het heeft al weer plaats gevonden. Van een afdelingstrainingsvlucht was al lang geen sprake meer. Groepen in groepen los het is een oplossing maar niet echt wat we zoeken. Gelet op de omstandigheden en het feit dat er toch een vlucht aangeboden moest worden was het een prima oplossing in ieder geval. Hulde voor de LC en TC!

Vanuit het westen komt de NL13-976 uit zoon Spindocter x kweekster 439 aangesuisd om vervolgens in één keer op de antenne te landen. Kloktijd 12.53 uur, snelheid 1.207 mpm. Een paar minuten later gevolgd door nummer twee.

In de vereniging zal het 2,3,4 worden waarbij de overwinning naar Harm van Dijk gaat. Van harte Harm met deze mooie vroege duif in de vereniging.

Op dit moment, 14.00 uur nog 4 stuks achterwege. Hopelijk dat ze nog komen ook al worden de omstandigheden er niet gemakkelijker op.

Het is een zeer mooie uitslag geworden. Tegen 69 duiven (het lijkt België wel!) werd het: 2,3,4,7,12 en 15 dus precies 6 van de 10 in de uitslag 1 op 4 gerekend.

Mede door dit resultaat werd voor het zoveelste jaar het kampioenschap onaangewezen dagfond binnen gehaald. Tevens werden we aangewezen kampioen in deze discipline. Onze Macho Woman werd tevens beste dagfond duif van onze vereniging.

Bij ons op dit moment (20.00 uur) nog twee achterblijvers. Twee doffers waarvan ik één nog wel hoop te mogen begroeten vanavond dan wel morgen.

Update zondagmiddag: zojuist de NL12-573 in vrij goede conditie binnen mogen laten. Nog één achterblijver derhalve. De 573 is overigens wel die ene welke ik nog graag verwolkomde. 

Terug