Laatste nieuws

Oude duiven richting Chalons en Champagne

  • 18-7-2014

Het blijft een primeur voor ons. Zowel in Brueil le Ferte Clermont als in Chalons en Champagne zijn we nog nooit geweest. Volgens mij is het in te vliegen afstand 14 kilometer dichterbij en het zal dus een stuk oostelijker liggen. We wachten maar af of ze gelost kunnen worden, het zal nog een hele klus worden lijkt mij. Hopelijk mogen we ze morgenavond weer verwelkomen. Hetzij als ze vliegend thuis zijn gekomen of anders als ze met de vrachtauto weer bij het lokaal staan.

Tja en de africhtingsvluchten met de jonge duiven gaan door. We zijn even stout en geven geen gehoor aan de adviezen van het NPO. Formeel heeft de afdeling voor zover ik nog weet volledig gelijk. Of het verstandig is waag ik te betwijfelen. Maar goed er kan dus ingekorfd worden.

Ik ben wel van mening dat de afdeling aan een heel belangrijk punt voorbij gaat. Ze onderkennen dat het moeilijk gaat worden, immers anders hoef je geen maatregelen te treffen zoals op de site van de afdeling staan vermeld. De omstandigheden zijn dus lastig zo onderkent ook de afdeling. Wat we dus gaan krijgen is competitie vervalsing.

Ten alle tijde is dit het geval namelijk. Een categorie kiest voor de sport en de duiven en een categorie kiest voor de sensatie of hoe je het ook maar anders wilt noemen. Stel dat het nu goed afloopt (en laten we het hopen!) dan zijn de thuisblijvers het haasje doordat de jonge duiven minder goed zijn opgeleid. Stel dat het verkeert afloopt (en laten we het niet hopen!) dan zijn degene die heeft ingekorfd het haasje. Kortom pure competitievervalsing hetgeen voor niemand gewenst is.

De vraag is en blijft wat er in de hoofden van de verantwoordelijken om gaat op dit moment. Het is met gezond boerenverstand bijna niet te verklaren maar we hebben toch capabele mensen aan het roer. We hebben ze immers zelf gekozen. Wat is nu de drive die er voor zorgt dat er kost wat kost spel geboden moet worden. Ik kan het niet bedenken helaas.

Het is om "koude rillingen" van te krijgen......

Terug