Laatste nieuws

Op reis naar......

  • 17-7-2014

Vanavond tien duiven ingekorfd voor de laatste dagfondvlucht van dit seizoen. Zeven duivinnen en drie doffers mogen de helse klus vanuit Frankrijk voor ons proberen te klagen.

Dat de duiven er meer dan pico bello op stonden is alleen maar meegenomen. Laten we hopen dat ze er hun voordeel mee kunnen doen. De beide aangewezen duiven zijn Macho Woman NL09-978 en de NL11-861 twee duivinnen die beiden hun sporen op de dagfond reeds hebben verdient.

In de vereniging slechts 69 duiven ingekorfd door 9 leden. Jammer dat er niet meer duiven bijéén gebracht konden worden maar het is wel een beeld dat we steeds meer zien. Wat dat betreft lijkt de dagfond al weer op zijn retour, getuige de aantallen duiven die er jaarlijks ingekorfd worden op met name de laatste twee dagfondvluchten.

Ja en dan de verontwaardiging ten aanzien van het advies van het NPO en zoals het er nu naar uitziet toch door laten gaan van de trainingsvlucht van de jonge duiven. Weinig goede woorden voor over zo bleek en op zijn zachts uitgedrukt veel verontwaardiging hieromtrent. Maar laten we niet te voorbarig zijn het is nog geen vrijdagmiddag zodat er nog andere beslissingen genomen kunnen worden. Voor zover ik kan nagaan waren de maatregelen die de afdeling (heel terecht) al had getroffen gecommuniceerd alvorens het NPO met haar advies kwam.

Terug