Laatste nieuws

Morgen inkorven voor Breuil le Verte Clermont

  • 16-7-2014

De eerste aanpassing is al een feit. Op aanraden van het NPO bestuur is gekozen voor Breuil le Verte in plaats van Tours. Oftewel voor 485 kilometer in plaats van 740 kilometer. Denk dat ze groot gelijk hebben. Het lijkt wel zo diervriendelijk namelijk en ondanks dat het oude duiven zijn en ondanks dat ze geweldig ingevlogen zijn zal het voor veel duiven toch een hele kluif worden zaterdag. Als.......ze los komen tenminste.

Overigens staan onze oude duiven er uitstekend op. Ze trainen als groten en vreten ook als groten. 

Er zullen vrij zeker tien stuks ingekorfd worden waarbij de getekende duiven Macho Woman en de NL11-863 zullen worden.

De jonge duiven korven we op zeker niet in. Heeft geen enkele zin en is allesbehalve leerzaam voor het jonge spul. Wel erg jammer want ze staan er zeer goed op, trainen zeer goed en trekken met regelmaat lange tijd weg. Gelukkig kunnen we die keus erg eenvoudig maken het betreft namelijk slechts een trainingsvlucht.

Wat een gedoe alweer rondom code ROOD van het NPO. ONBEGRIJPELIJK en ik denk dat het bij vele afdelingen alleen maar om de euri's gaat en niet meer om het belang van onze dieren en de sport in zijn algemeenheid. Wat mij betreft een uitstekende beslissing, eindelijk eens doorpakken is wat na 40 jaar duivensport in mij naar boven komt drijven. Bedenk wel dat we het over jonge duiven hebben, de ouden zullen het zaterdag al lastig genoeg krijgen laat staan wat de onervaren stressvolle jeugd te verduren zou krijgen. Laten we dit in de wintermaanden aub zo spoedig mogelijk formaliseren zodat we van veel geëmmer af zijn.

Voor ons als duivenliefhebbers is het natuurlijk altijd even slikken. Als ik naar ons zelf kijk dan durf ik te stellen dat we de jonkies er volledig klaar voor hebben zitten. Echter, in de wetenschap dat er vanuit alle hoeken op ons duivenliefhebbers wordt geloerd (politiek!), ben en blijf ik van mening dat beslissingen zoals die nu genomen worden de enige goede zijn. De extreme warmte duurt echt geen 5 weken aan. Nog ruimte zat om te kunnen vliegen en anders maar een paar vluchtjes minder. Liever nu eens een weekje overslaan dan over 10 jaar geen duivensport meer.

Op naar moderne duivensport!

Terug