Laatste nieuws

Fantastisch weer

  • 15-7-2014

Het wordt geweldig weer. Echt zomers! Veel mensen zullen er van genieten en de uitbaters van diverse strandtenten, restaurants, hotels enzovoort zullen er blij mee zijn.

Of we er als duivenliefhebbers ook zo blij mee zijn is maar de vraag. Velen zijn inmiddels gestart met het jonge duivenspel en daarvoor kunnen tropische omstandigheden alleen maar nadelig zijn lijkt mij.

Gelukkig heeft onze afdeling de start van het officiële jonge duivenprogramma naar achteren geschoven. We beginnen niet eerder dan in het eerste weekend van augustus. Al het gedoe daaraan voorafgaand staan te boek als trainingsvluchten. Oftewel om te leren of juist om niet mee te doen. Beiden kan per slot van rekening.

Voor komend weekend tropische omstandigheden verwacht met een oost tot zuid oosten wind. Dramatisch weer voor de junioren lijkt het te worden. Wat wijsheid is weet ik niet, laat iedereen het maar lekker zelf bekijken. Maar ik hoop één ding dat het NPO bestuur wederom ingrijpt. Wat mij betreft bedenken ze een eigen code, zoiets van donker rood.......

Laten we wel zijn, er liggen instanties op de loer waarvan we liever geen last hebben en dan lijkt mij één ding belangrijk en dat is goede beslissingen nemen. En mocht achteraf blijken dat het wel gekund had? So what!

De oude duiven lijken nu plotseling naar Tours te gaan. Pats boem! Geen Bourges maar Tours! Ach wat maakt het uit als we maar ergens kunnen lossen. Het zal ook voor de ouden bijzonder zwaar worden ook al lijken deze wel veel hulp van de zuid oosten wind te kunnen hebben.

Laten we hopen op veel wijsheid bij de verantwoordelijken en vooral ook bij de liefhebbers zelf. De LC staat wederom voor een helse uitdaging, ik zou niet graag met hen willen ruilen.

En weet u.......het is immers maar een spelletje (voor de meesten althans).

Terug