Laatste nieuws

The day after

  • 13-7-2014

Zondag de 13e. De dag nadat Oranje door middel van een keurige overwinning op Brazilië het brons op het WK 2014 wist te behalen. Een puike prestatie welke door velen niet was verwacht. Tja en dan kunnen we niet om de coach heen. De beste man heeft geweldig mooi werk met zijn team geleverd.

En dan is het mooi om dit eens door te trekken naar onze duivensport. Ook hier is de rol van de melker (coach) steeds belangrijker geworden. Het komt steeds meer aan op details en het komt steeds meer aan op het nemen van de juiste beslissingen. Al met al zo waar geen sinecure om dat week in week uit goed te doen.

Gisteren bij ons de laatste midfondvlucht op het programma. Een midfondvlucht die geen midfondvlucht zou worden maar een vluchtje vanaf Gennep. Op zich geen probleem natuurlijk maar als je dit soort zaken vooraf weet dan zou bij ons de keus voor bijvoorbeeld de aangewezen duiven 100% zeker anders zijn geweest. Het is allemaal achteraf en het is ook niet erg (het is immers maar een spelletje). 

Feit blijft dat we blij mogen zijn dat er door de LC juiste beslissingen zijn genomen. En ook dat is geen kleinigheid tegenwoordig. Ik ben het ook zeker niet altijd met hun eens maar we mogen blij zijn dat we mensen hebben die met hart en ziel deze klus iedere week op zich nemen.

Voor ons werd het uiteindelijk een weekend waarbij we niet ontevreden mogen zijn. Vanaf Gennep 1,3,4,5 enzovoort in de club is niet verkeert. Echter de smet op deze vlucht is dat we nog vier stuks missen. Hieronder een doffer welke we toch zeker graag weer terug zouden willen hebben.

De jonge duiven is uiteindelijk bijzonder goed afgelopen. Binnen vier minuten na de eeste hadden we er 16 van de 40 thuis. Daarna liep het ook nog vlot door totdat het bij nummer 30 akelig bleef steken. Om een lang verhaal kort te maken, inmiddels zijn er 38 van de 40 terug. Kortom ook hier de vuurdoop gehad. We zullen overigens per week bekijken of we verder spelen op de trainingsvluchten of dat we ze zelf verder opleiden.

Terug