Laatste nieuws

Het is me wat, duiven terug naar Tongeren. Jonge duiven los. Goud vanaf Gennep

  • 12-7-2014

Kijk had de beste man van afdeling 6 toch een beetje gelijk dus. Onze duiven zijn vrijdag richting Quievrain gegaan in plaats van naar Laon en op dit moment zijn ze onderweg van Quievrain naar Tongeren.

Het zal wel niet anders kunnen want anders deden ze dit natuurlijk niet maar het blijft allemaal heel erg vervelend.

We wachten maar rustig af wat de ontwikkelingen zullen gaan zijn. Informatie over de jonge duiven trainingsvlucht volgt rond 8.00 uur.

Als je tegenwoordig duivenliefhebber bent zou het tevens fijn zijn dat je als tweede tak tevens weerman of vrouw in je portefeuille hebt.

De jonge duiven in Duiven zijn inmiddels gelost om 9.45 uur. Zal mij benieuwen hoe die gaan afkomen, kan alle kanten uit lijkt mij. Verwachte aankomsten tussen 11.15 uur en 11.30 uur moet lukken lijkt mij.

Dat ging zondermeer goed met de jonge duiven. Om 11.09.30 uur vier stuks in het hok. Ze kwamen vanuit de westhoek en na anderhalve ronde was het rapido naar binnen. Daarna wel 4 minuten wachten maar toen ook gelijk een koppeltje van 11 stuks er bij. De snelheid van de eerste duif bedraagt 1.398,2 mpm. Op dit moment nog 10 stuks te gaan van de 40 maar het loop nog steeds door dus dat moet goed komen.

De verwachting is dat de we kunnen lossen in Gennep. Mogelijk dat dit rond de klok van 15.00 uur kan plaatsvinden. Hebben we toch nog een (TT)  vluchtje!

Het startschot heeft in Gennep geklonken. Eindelijk zijn de duiven onderweg richting thuishaven. De omstandigheden zijn hier nog steeds uitstekend. Onderweg durf ik er helemaal niets meer van te zeggen. Maar het zal ongetwijfeld goed zijn. Klokken ergens tussen 16.30 uur en 17.00 uur moet kunnen.

Geniet van de ongetwijfeld bijzonder fraaie aankomsten!

Vanuit het westen kom de NL13-971 "Veyron" (uit zn. Turbo Magic van Pieter Veenstra x dochter Che van Hans & Evert Jan Eijerkamp) aangevlogen. In tegenstelling tot andere weken dit keer geen enkele doel op de duiven om in één keer op de antenne te vallen. Na drie of vier rondjes wordt ze uiteindelijk geklokt om 16.52 uur, goed voor een snelheid van  1.327 mpm.

Het vervolg is redelijk maar niet in het extreme. In precies een kwartier 16 van de 40 in de klok.

Het is een mooie uitslag geworden. Tegen 202 duiven in de club te beginnen met: 1,3,4,511,16,17,20 enz. totaal 17 van de 40 in de prijzen 1 op 4 gerekend. Echter om 20.15 uur nog wel 6 achterblijvers en dat is veel en veel te veel. Hopelijk komen er later vanavond dan wel morgenvroeg nog een paar na.

Van de 40 ingekorfde jongen zijn er 36 terug. Een verlies van 10% is wat ons betreft normaal en ook acceptabel. Dat is gelukkig goed gegaan. Een pluim op de hoed van de LC. Een perfekte timing voor een perfekte lossing!

Overigens nu de laatste midfondvlucht een feit is geweest kunnen de kampioenschappen weer opgemaakt worden. In de vereniging zijn we Midfond kampioen onaangewezen geworden. Het werd een nek aan nekrace met slechts 0,1 punt verschil op nummer twee. Bij de duifkampioenen eindigde onze NL11-999 op een eerste plaats, echter hier wordt de eerste plaats gedeeld met een duif van Pôpe Rooks. Pôpe gefeliciteerd!

Terug