Laatste nieuws

Vanavond duiven op reis gestuurd naar Laon

  • 10-7-2014

Het is er gelukkig toch van gekomen. Vanavond weer mogen inkorven voor een wedvlucht. De laatste midfondvlucht vanaf het noord Franse Laon staat op het programma. Afstand voor onze duiven 418 kilometer.

Voor ons totaal 40 duiven in de mand. 26 doffers en 14 duivinnen mogen het komende zaterdag voor ons proberen om zo snel als mogelijk thuis te geraken. Ze zijn in ieder geval goed ingekorfd, maar dat zal ook mede te danken zijn geweest aan de warme omstandigheden van de laatste dagen.

Macho Woman NL09-978 en de NL11-863 zijn de aangewezen duiven dit keer. Het betreft twee fijne dames waarvan we denken dat ze ruimschoots op tijd moeten kunnen komen.

In de vereniging totaal 203 duiven ingekorfd waarvan 1 vrachtduif.

Morgen de mogelijkheid om in te korven voor een trainingsvlucht van de jonge duiven vanaf het plaatsje Duiven. We zullen morgen laat op de dag bekijken of we wel of niet inkorven. Het hangt mede af van de ontwikkelingen in de weersverwachtingen. En zoals u weet we korven toch al niet graag in voor een trainingsvlucht. Ze kunnen er veel van leren maar het kan ook onnodig verkeert uitpakken en als het dan ook nog voor spek en bonen is dan zijn de druiven altijd extra zuur, althans bij ons wel! 

Terug