Laatste nieuws

Op weg naar de laatste midfondvlucht

  • 8-7-2014

We zitten al weer midden in de voorbereidingen voor de laatste midfondvlucht. Door het niet doorgaan van de vluchten afgelopen weekend is het schema uiteraard wel enigszins in de war geraakt. Om de duiven toch een klein vluchtje te geven zijn we afgelopen zondag naar Zwolle geweest met alle oude doffers en duivinnen. Ze waren zeer vlot terug en mochten vervolgens enkele uren bij elkaar blijven alvorens de geslachten weer werden gescheiden.

Afhankelijk van de weersverwachtingen uiteraard, maar zoals het nu lijkt zullen alle duiven ingekorfd worden voor Laon. Nog een week stilstand is voor ons geen optie namelijk. Zal er dus op neer komen dat er rond de 40 tot 45 duiven ingekorfd gaan worden.

De jonge duiven doen het tot nog toe "angstaanjagend" goed. Het trainen is zoals bij ons nog nooit vertoond en ook de trainingsvluchtjes verlopen naar wens. Afgelopen zondag nog wel een zeer pittige trainingsvlucht vanaf Havelte maar ook hiervan zijn ze, op één na, allen weer terug gekeerd.

Het is niet omdat we zo graag willen maar we voelen ons bijna genoodzaakt om komende vrijdag de jonge duiven in te korven voor de trainingsvlucht van de afdeling. Jammer dat het zo moet maar het is niet anders. Naar onze mening worden de stappen anders wel heel erg groot omdat de eerste officiële klokvlucht Gennep gaat worden met een afstand van 169 kilometer.

Terug