Laatste nieuws

Wat een vreemd gedoe, hulde aan het NPO!

  • 5-7-2014

Wat zijn duivenliefhebbers toch vreemde wezens eigenlijk. Wat een commotie als je de verhalen zo hoort rondom het afgelasten van de wedvluchten dit weekend. Onbegrijpelijk voor mij, totaal onbegrijpelijk zelfs. Eindelijk eens een NPO bestuur met ballen zou ik willen zeggen. Een dikke pluim voor degene die annex waren bij de besluitvorming!

Natuurlijk was het een onwennige dag en natuurlijk denk je wel eens van had het misschien toch gekunt. Echter de vooruitzichten waren zo allemachtig slecht (lees de weerkaarten) dat het alleszins begrijpelijk was dat deze beslissing is genomen.

En ja, we hadden ze fijn, en ja ze leken in vorm, en ja ik had het heel graag willen zien wat ze aankonden en ja wat waren we blij dat het niet doorging!

Hopelijk mogen we in de toekomst nog meer van zulke beslissing verwachten mocht het daadwerkelijk nodig lijken.

Wat ons wel ontzettend steekt is het feit dat de afdeling doorstoomt met het programma. Oftewel volgende week de eerste trainingsvlucht met de jonge duiven vanaf Duiven (rond de 120 kilometer). Waarom niet opnieuw Deventer (85 kilometer) vragen we ons hardop af. Het is niet verstandig dat kunnen we op voorhand wel bedenken. Het hoeft ook zeker niet catastrofaal te zijn maar toch......

Erg jammer en onvoldoende doordacht kan er niet anders van maken. Immers alles wordt bedacht om de jonge duiven zoveel mogelijk training en ervaring op te laten doen. Ja zelfs een donderdagavond inkorving vanaf Gennep! Alles lijkt zinloos bij een besluit zoals het nu voorligt. Nogmaals erg jammer maar ook hier zullen we het mee moeten doen.

Terug