Laatste nieuws

Puike trainingen, op naar Chateauroux

  • 2-7-2014

We hebben het al zo vaak gezegd, voor wat het waard is, de training van vanavond was uitstekend te noemen. Passie, plezier, hard, strak en bij tijden zeer snel zou ik het kort willen samenvatten.

Maar nogmaals we hebben het regelmatig vaker meegemaakt en het geeft geen enkele garantie, gelukkig is dat besef maar al te goed aanwezig.

De planning is dat er 10 stuks meegaan naar de nationale vlucht Chateauroux. Drie doffers en zeven duivinnen mogen proberen om de 762 kilometers te overbruggen. Een NATIONALE vlucht heet het en zo is het ook. Ja mooi, maar voor de noordelingen wel 750 tot 850 kilometer voor het zuiden 500 tot 600 kilometer. Dat zal niet meevallen om dat te overbruggen denk ik. Ook al zou het kunnen met een stevige zuidwesten wind.

En dan komen we gelijk uit bij het weer. Het wordt nog moeilijk genoeg om een lossing te realiseren denk ik. Buien zullen met regelmaat vallen zo is de verwachting. Ook hier zal de zuidwesten wind ons moeten helpen. We zullen het zien zaterdag.

De overige oude duiven zullen meegaan met de trainingsvlucht vanaf Deventer, afstand 85 kilometer. Jonge en oude duiven kunnen hiervoor ingekorfd worden. Ook al denken we dat onze jongen er nu klaar voor zijn we zullen zeer waarschijnlijk niet inkorven. Dit hoofdzakelijk vanwege de weersverwachtingen maar ook vanwege het feit dat het nog zo lang duurt voordat de officiële vluchten beginnen.

Onze jongen zijn inmiddels zes keer weggeweest voor een trainingsvlucht tot dik 30 kilometer. Op 120 stuks  zijn er een viertal achtergebleven tot nog toe. Ze komen snel en goed naar huis. Daar komt bij dat ze thuis ook zeer goed van aanpakken weten. We hebben het in 30 jaar hier nog nooit meegemaakt maar ze trekken met regelmaat tot een uur weg. Hoe dat nu weer kan is ons een raadsel. Ze zijn in ieder geval goed en gezond op dit moment. Echter........ook hier geldt het duurt nog zo lang (vier weken) voordat we officieel beginnen. We zullen maar rustig afwachten.

Terug