Laatste nieuws

Wat een duivenweekend

  • 29-6-2014

Tjonge, dat was misschien wel een dubbeltje op zijn kant afgelopen zaterdag. Gelukkig heeft onze afdeling zeer vroeg gelost en hadden we een perfekte vlucht zonder verliezen. Maar hoe anders was het bij een drietal andere afdelingen in den lande!

De afdelingen die na de middag zijn gelost lijken de helft van de duiven kwijt te zijn. Regen en storingen zouden er de oorzaak van zijn geweest zo begrijp ik. Achteraf denk ik dan het is ook voor onze duiven een dubbeltje op zijn kant geweest. Wat was er namelijk gebeurd als het zaterdagmorgen in Quievrain regende en onze duiven pas rond 12.00 uur gelost hadden kunnen worden?

Ik neem toch aan dat de drie afdelingen die 's middags gelost hebben ook de weersvoorspellingen hebben bestudeerd en niet zomaar hebben gelost. Ditzelfde had ons dan ook kunnen overkomen met als gevolg de helft van de duiven weg (of misschien nog wel een paar meer ook!) Maar niet te lang bij die gedachte stil blijven staan, blijft nog steeds een feit volgens mij dat we onvoldoende in staat zijn om het weer te analyseren en op basis daarvan een juiste beslissing kunnen nemen.

Gisteren de jonge duiven voor de vierde keer weg gehad. Dit keer wederom richting Boyl. Een afstand van rond de 8 tot 10 kilometer. Bij thuiskomst zaten ze vrijwel allemaal weer in het hok en een enkeling zat nog op de nok van het dak.

We zullen proberen ze deze week nog twee tot drie keer weg te brengen, mogelijk als de omstandigheden goed zijn, dat we ze spelen op de eerste africhting. Zo niet (en dat is eigenlijk de oorspronkelijke planning) dan gaan ze mee op de tweede africhting.

Overigens doen de jonge duiven het momenteel bijzonder goed. Ze staan er perfekt op en tijdens de trainingen tonen ze aan goed te zijn. Ze trekken regelmatig weg, iets wat we eigenlijk nooit gewend geweest zijn. Laten we hopen dat we ze gezond kunnen houden.

Vanmorgen met de hele koppel richting Frederiksoord geweest rond de 25 kilometer hemelsbreed. De duiven in twee koppels gelost. Bij thuiskomst was het stel reeds present en grotendeels al in de hokken. Weer een lesje gehad!

Terug