Laatste nieuws

De dag na de dubbelvlucht Tongeren/Gien

  • 25-6-2014

Gisteren twee mooie vluchten gehad. Was de vitesse vlucht zeer vlot en eenvoudig, de dagfond vlucht verliep iets anders. Niet dat het zwaar was maar de gaten tussen de aankomsten waren toch aanzienlijk en de onderlinge verschillen op de uitslag waren zichtbaar.

Voor ons een prima weekend. Ging de eer van de eerste plaats nog wel naar Harm van Dijk met zeven duiven bij de eerste tien hoort u ons niet klagen. De kampioenschappen binnen op alle onderdelen van de vitesse dus niet klagen.

Van de dagfond hadden we ons misschien wel iets meer voorgesteld. Wel keurig 1 en 2 in de vereniging maar toch hadden we eerder moeten liggen. Het zei zo en we kunnen er nu ook niets meer aan veranderen.

Gelukkig wel alles weer terug, de laatste twee van Gien zijn op zondagmorgen nagekomen.

Vanmorgen de jonge duiven voor de eerste keer weggebracht op een afstand van rond de 4 kilometer. Een paar minuten na thuiskomst zagen we de koppel in de verte reeds aankomen.

Vanmiddag gelijk voor de tweede keer naar dezelfde plek. Nu, bij thuiskomst, zaten de meesten in het hok en nog een twintig tal op het hok. De kop is er af en na twee keer africhten de koppel nog compleet. Komende dinsdag als de omstandigheden goed zijn zullen we opnieuw op reis gaan met het jonge spul, dan zal de reis richting Boyl gaan hetgeen een kilometer of 8 hemelsbreed is.

De voorbereiding voor Quievrain is inmiddels ook al weer gestart.

Terug