Laatste nieuws

Onderweg naar Gien

  • 19-6-2014

In bijzonder goede doen vanavond tien strijders ingekorfd voor de derde dagfondvlucht van dit seizoen. Dit keer staat voor ons het nieuwe lossingsstation Gien op het programma, afstand naar onze hokken 643 kilometer.

Vier weduwnaars en dus zes weduwduivinnen mogen het zaterdag proberen voor ons. Zoals aangegeven ze stonden er uitstekend op. Geen veertje verkeerd en bijzonder mooi op gewicht. Netjes getraind afgelopen week en eveneens netjes gevreten. Kortom niet klagen. Nu afwachten wat het gaat worden.

Dat het niet eenoudig zal worden lijkt klip en klaar. Een oosten wind in Frankrijk maakt de start al niet super ideaal, echter gaandeweg het traject zal de wind richting noord west gaan en dan wordt het toch weer wat aangenamer. De lossing ook nu weer gezamenlijk met afdeling 10. Zeer spijtig voor de westkant bijzonder prettig voor de oostkant van de afdeling. We zijn er groot voorstander van en ja.....dat is puur eigen belang. 

Macho Woman en Cum Laude zijn onze twee aangewezen duiven. Twee duiven die zeer zeker hebben aangetoond het te kunnen. Nu maar hopen dat ze tijdig hun hok weten te bereiken.

In de vereniging door 12 leden 102 duiven ingezet. Een redelijk aantal derhave. Morgenavond nog inkorven voor de laatste vitessevlucht. We zullen zien hoeveel we er voor gaan uitzoeken.

Terug