Laatste nieuws

Weer in de lucht

  • 18-6-2014

De week al weer door de midden en zo waar weer de mogelijkheid om berichten op de website te plaatsen. Het technische mankement is opgespoord en opgelost zo waren de berichten van de webhoster.

Nu Oranje nog enkele minuten verwijderd is van de tweede overwinning in de groep tevens een mooi moment om de stand van zaken in en over onze duiven te melden.

De afgelopen vlucht was er voor ons één om snel te vergeten. Het goud en zilver was prima, het feit dat we 12 minuten los vliegen op de tweede liefhebber in de club is ook niet verkeerd maar het feit dat Epke, Sipke en Henrie niet teruggekeerd zijn doet natuurlijk altijd pijn. Met zijn drieën toch goed voor 7 zuivere eerste prijzen waaronder een teletekst vermelding en ook een rayon overwinning. We gaan ze missen maar zullen ook nu de rug weer rechten om door te gaan.

Morgen inkorven voor Gien, rond de 640 kilometer geen kleinigheid derhalve. Zeker niet met de voorspelde west noord westen wind.

We zullen vrijwel zeker 10 stuks inkorven, hiervan 4 doffers en 6 duivinnen. De training was redelijk tot goed en ze staan er ook goed op. De rest, met uitzondering van enkele, zullen gespeeld worden op de supervitesse.

De jonge duiven trainen iedere dag lekker en het gaat zichtbaar beter. Volgende week de mand maar eens een paar keer in.

Terug