Laatste nieuws

Goud en zilver van bijzonder lastige Laon

  • 14-6-2014

Veel later dan u van ons gewend bent een update over de afgelopen vlucht. Oorzaak, een technische storing van onze site. Nu een tijdige noodoplossing om u even kort bij te praten. De komende dagen zal de site wederom uit de lucht zijn.

We hadden afgelopen donderdag 40 duiven ingekorfd voor de midfondvlucht vanaf Laon, afstand 418 kilometer. We hadden uit voorzorg enkele duiven thuisgelaten om komende week in te kunnen zetten voor de dagfond.

De lossing van vanmorgen om 7.00 uur schrokken we een beetje van. Eigen "studie" van de omstandigheden hadden ons eigenlijk geleerd dat een lossing niet eerder dan rond de klok van 10.00 uur zou gaan gebeuren. Echter het werd 7.00 uur bij een stevige noorden wind kracht 3-4 (later op de dag).

Vanuit de goede hoek, hoog uit de lucht en met zeer veel doel stormt de NL13-942 een taartjong uit Zoon Spindocter x Kweekster 439 naar beneden om vervolgens in één keer op de antenne te vallen. Kloktijd 13.25 uur hetgeen een snelheid van 1.086 mpm betekent.

Vier minuten later valt nummer twee, eveneens een taartjong en het is de partner van nummer één de NL13-940 uit Zoon Rolex x nestzuster Titania.

Vervolgens duurt het rond de 20 minuten voordat nummer 3 en 4 vallen. Al met al een uitermate traag verloop bij ons.

Overigens blijkt onze eerste wel een mooie vroege duif te zijn. Ze zal uiteindelijk 12 minuten los vliegen op de tweede liefhebber in onze vereniging. Geen kleinigheid derhalve. In de afdeling zal ze vrij zeker bij de eerste 25 duiven eindigen van totaal ruim 10.000 ingekorfde duiven.

Nu om 21.15 uur nog vier achterblijvers en niet de minsten! We zullen afwachten of er morgen nog een paar van terugkomen. Laten we het hopen!

In de club een zeer matige uitslag. Tegen 190 duiven wordt het: 1,2,8,9,18,19 enz. Totaal 13 in de uitslag 1 op 4 gerekend.

Klik hier voor de verenigingsuitslag van Laon

Klik hier voor de afdelingsuitslag van Laon

Klik hier voor de uitslag in Samenspel E van Laon

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost van Laon

De komende dagen even geen update dus, zodra de problemen opgelost zijn brengen we weer nieuws.

Terug