Laatste nieuws

Het was niet eenvoudig, ode aan Macho Woman

  • 8-6-2014

En daar is niets te veel mee gezegd. Het leeuwendeel van de duiven die gisteren namens hun baasje(s) onderweg waren hebben het niet cadeau gekregen. Daar waar er ogenschijnlijk gunstige weersomstandigeden waren moet het toch zo geweest zijn dat de omstandigheden onderweg anders waren dan we gedacht hadden.

De geluiden hieromtrent hebben we inmiddels gehoord en zelf ook kunnen zien aan de hand van beelden en foto's vanuit het Belgische. Hagelstenen als pingpong ballen las ik ergens, ja zelfs gewonde mensen daardoor. Het zou maar zo kunnen dat onze duiven ook iets van dien aard hebben meegekregen.

Het verklaart in ieder geval de enorme gaten in de aankomsten. Hadden we zelf helemaal niet te klagen bij een groot aantal collega liefhebbers was het wel anders. Soms minuten wachten op de tweede of soms minuten achter de eerste duif van de vereniging, we hebben het allemaal kunnen zien in de uitslagen van gisteren.

Bij ons op Tongeren de NL13-981 "Sipke" voorop. Een doffertje welke we gekweekt hebben uit Mr. Branco x Dolce 08. Dolce 08 is een rechtstreekse van H.& E.J. Eijerkamp en komt uit een volle broer van Dolce Vita van Pieter Veenstra. De 981 had als jong reeds een 2e en een 3e in de club gespeeld. De tweede was tevens een tweede in de gehele afdeling. Oftewel hij had al laten zien dat hij het wel kon.

Op Sens hadden we good old Macho Woman voorop. Zij komt uit de Silver Boy van Jan Ganzeveld x dochter Spartacus van Pieter Veenstra. Macho Woman heeft al een grote serie kopprijzen achter haar naam. Dit jaar reeds drie keer een tweede in de club.

Even de top tien noteringen van Macho Woman op een rijtje (allemaal in verenigingsverband vanaf haar geboortejaar 2009)

1e Pommeroeul

2e Signy Signetz

2e Zutphen

2e Sezanne

2e Sens

2e Gennep

2e Sezanne

2e Sens

3e Sens

3e Bourges

4e Boxtel

4e Pithiviers

5e Pommeroeul

6e Pithiviers

6e Menen

7e Troyes

7e St. Quentin

8e Wijchen

9e Sens

9e Orleans

10e Duiven

10e Sittard

10e St. Quentin

10e Sens ...................Lust u nog peultjes?

Allemaal top tien noteringen in verenigingsverband van Macho Woman! Ik tel er totaal 24 classeringen. Hieronder een eerste vanaf Pommeroeul en zeven keer een tweede stek. Ze is Joop Zoetemelk in ieder geval al voorbij en dat was toch geen kleine jongen!

En of het nu Zutphen is of Bourges, oftewel een vlucht van 100 kilometer of een vlucht van 700 kilometer, ze weet gewoon op tijd thuis te komen en de meeste duiven achter haar te laten in de club.

Vandaag de duiven niet los gehad, doen we nooit. Wel in bad waar ze ook allemaal gebruik van hebben gemaakt. En vervolgens in de rust en dan kan je toch zien dat er enkelen zijn waarvan we nu al bijna zeker weten dat een weekje rust voorgeschreven zal moeten worden.

Komende week Laon, afstand rond de 423 kilometer en dus op donderdagavond inkorven. Had voor mij niet gehoeven. Quievrain op vrijdagavond inkorven beleef ik net zo veel plezier aan namelijk. Maar goed moeite hebben we er verder ook niet mee. We zullen de duiven weer optimaal preparen om goed voorbereid aan de start te kunnen verschijnen.

Helaas zijn we nog één jaarling doffer kwijt. Hij had nog geen enkele prijs gewonnen maar we hebben nu eenmaal een grote hekel aan lege bakken. Daar komt bij dat er wel een duivin nu zonder doffer zit en dat is des te spijtiger.

We proberen nu de komende twee weken echt werk te maken van de jonge duiven. Ze zijn inmiddels niet meer de hele dag los maar eenmaal per dag een uur. Dat is wennen voor het jonge spul. Enkele jongen die later bijgezet zijn zullen het niet eenvoudig krijgen maar het circus moet door dus het wordt aanhaken of afhaken.

Terug